Tesla обяви, че е достигнала кота 200 000 продадени автомобила

...
Tesla обяви, че е достигнала кота 200 000 продадени автомобила
Коментари Харесай

Tesla продаде 200 000 коли в САЩ, до края на 2019-а субсидията спира

Tesla разгласи, че е достигнала кота 200 000 продадени автомобила в Съединени американски щати, което значи, че е доближат лимита, след който се задейства процедурата за отпадане на федералната дотация в размер на $7500.

Това значи, че за колите, доставени на клиентите през 2019 година, дотацията ще се понижава с 50% на всеки шест месеца, до момента в който отпадне изцяло. Клиентите, които получат колите си сред 1 януари и 30 юни ще се възползват от $3750 данъчен заем, а тези от 1 юли до 31 декември - $1875.

Клиентите, които ще получат колите си преди 31 декември тази година, ще могат да се възползват от цялостния размер на дотацията от $7500.

Tesla е първият производител, който прескача границата от 200 000 продадени електрическия автомобил в Съединени американски щати, втори е General Motors. Nissan и Ford са идващите, които ще доближат въпросните продажби, само че това ще се случи в околните 1-2 години.

В медиите в Съединени американски щати бяха оповестени обособени материали, че е допустимо да се удължи субсидирането, само че нищо към този миг не споделя, че това ще се случи.

Очакванията се, че снижаването, а в следствие премахването на дотацията ще се отрази отрицателно върху бъдещите клиенти на Tesla, които чакат своя свещен Model 3. По-скоро върху тези, които още се надяват, че ще купят Model 3 за $35 000. Сега е несъмнено, че това няма по какъв начин да се случи. Базовата и най-евтина трансформация на автомобила към момента не е влезнала в произвеждане (и не се чака да се появи на пазара преди 2019 г.), а намаляването (и отмяна) на дотацията значи, че Tesla няма да може да предложи автомобил за $35 000, както Илон Мъск даде обещание пред света преди две години.

Не единствено това, само че базовата версия на Model 3 ще би трябвало да се оправя с различен проблем, който досега няма: конкуренцията. През 2019 година се чака огромна инвазия на електрически автомобили, които ще създадат съществуването на Tesla надалеч по-трудно.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР