Tesla изтегля от пазара 3470 автомобила Model Y, произведени в

...
Tesla изтегля от пазара 3470 автомобила Model Y, произведени в
Коментари Харесай

Tesla пак изтегля коли от пазара – този път заради разхлабен болт

Tesla изтегля от пазара 3470 автомобила Model Y, създадени в интервала 2022-2023 година, поради погрешно закрепване на болтовете в границите на облегалките на втория ред седалки. Рисковете за сигурността не престават да преследват производителя, който преди по-малко от месец се наложи да изтегли близо 363 000 транспортни средства. Докато в този момент проблемите са от хардуерно естество, предходния път бяха от софтуерно.

Случаят с разхлабените болтове визира към 4% от колите, написа CNN. Съобщава се, че те могат да доведат до погрешно действие на защитните колани при злополука, „ което може да усили риска от пострадване на пасажерите, седящи на засегнатите места на втория ред седалки “, обявиха от Националната пътна администрация на Съединени американски щати.

При колите от Модел Y рамките на облегалките на втория ред седалки са закрепени с по четири болта на облегалка. Но по време на производството на някои коли от модела един или повече от болтовете, закрепващи рамките на облегалките на седалките към долната рамка на седалката, „ може да не са били затегнати в сходство със спецификациите “.

Досега Tesla е получила пет гаранционни искания по отношение на болтовете от декември предходната година насам. Няма информация за пострадвания или смъртни случаи, дължащи се на това.

Компанията ще изтегли създадените коли с този недостатък и ще затегне болтовете, в случай че това е належащо. Корекцията ще се извърши гратис.

Уведомлението за изтеглянето е подадено в същия месец, в който Tesla изтегли всички съвсем 363 000 американски коли Моdеl Ѕ, Моdеl Х, Моdеl 3, пpoизвeдeни мeждy 2017-2023 гoдинa и Моdеl Y, пpoизвeдeни мeждy 2020-2023 гoдинa, oбopyдвaни cъc coфтyep Full Ѕеlf-Drіvіng Веtа (FЅD Веtа) или в пpoцec нa инcтaлиpaнe. Причината бе обвързвана с опасности за сигурността, а доста по-голямото тогава евакуиране бе удар по бизнес модела на автомобилния производител.

NHTSA съобщи, че въз основа на нейния разбор системата за цялостно самостоятелно ръководство на Tesla „ е довела до голословен риск за сигурността на моторните транспортни средства въз основа на незадоволително съблюдаване на законите за сигурност на придвижването “. И предизвести, че функционалността може да наруши законите за придвижване по пътищата на някои кръстовища, „ преди някои водачи да се намесят “.

„ Системата FSD Beta може да разреши на автомобила да работи рисково към кръстовища, като да вземем за пример да се движи напряко през кръстовище, до момента в който е в лента единствено за завой, да навлезе в кръстовище, следено от знак „ Стоп “, без да спре изцяло, или да продължи в кръстовище по време на непрекъснато жълт сигнал на светофара без нужното внимание “, се споделя в известието за евакуиране, оповестено на уеб страницата на NHTSA.

Tesla ще се опита да поправи функционалността, която коства на клиентите спомагателни 15 000 $, посредством безвъзмездна актуализация на софтуера, стана ясно тогава.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР