Tesla иска да продава ток директно на потребителите в американския

...
Tesla иска да продава ток директно на потребителите в американския
Коментари Харесай

Tesla подаде заявление за доставка на ток в Тексас

Tesla желае да продава ток непосредствено на потребителите в американския щат Тексас, излиза наяве от заявление, подадено от компанията в локалната Комисия за комунални услуги, съобщи CNBC.

Заявката е входирана след построяването на огромна батерия в град Ангълтън, покрай Хюстън от името на напълно притежавано дъщерно сдружение на компанията, наречено Tesla Energy Ventures.

По-рано през годината Bloomberg също заяви за плана за предпазване на сила от над 100 мегавата. Тогава бе изчислено, че батерия с подобен потенциал може да зареди към 20 хиляди семейства в парещ летен ден.

Подобни системи за предпазване има и на други места по света, в това число в Лос Анджелис, една се създава в Монтерей, други две има в Австралия.

В заявката не се загатва непосредствено името на съоснователя на Tesla, Илон Мъск. Начело на дъщерната Tesla Energy Ventures е Ана Стюарт. Според нейното обобщение, което е приложено към документите, тя е помогнала на автопроизводителя да получи над 3.8 милиарда $ от регулаторни заеми от 2017 година насам.

Ако получи утвърждение за снабдяване на електрическа енергия, компанията ще употребява чиновници от енергийното поделение на Tesla, което създава и слънчеви покриви, с цел да усили продажбите и да обезпечи обслужване на клиенти в щата.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР