Теса е родена с необичайно заболяване, известно като пълна вродена

...
Теса е родена с необичайно заболяване, известно като пълна вродена
Коментари Харесай

Момиченцето, което се ражда и живее без нос

Теса е родена с извънредно заболяване, известно като цялостна вродена архиния, което значи, че й липсва нос. Тази рядка особеност, засягаща няколко души в международен мащаб, слага Теса пред разнообразни провокации от началото на живота й. Въпреки тези трудности, тя е избрала да не разрешава на положението си да я дефинира, подхождайки към живота с непостижим възторг.
 Михаела ДеПринс - сирачето, наричано „ детето на дявола “, което стана световноизвестна балерина
„ Детето на дявола “, което стана световноизвестна балерина

Историята на Михаела ДеПринс, която съумя да трогне и Мадона

Архиния се демонстрира, когато носът не се развива в утробата, което води до неналичието на тази линия на лицето. В неповторимия случай на Теса, нейното положение, с изключение на образно, се характеризира и с неналичието на обонятелна система - частта от мозъка, виновна за разпознаването на миризми. Въпреки провокациите, подбудени от нейното положение, родителите на Теса гледат на нея като на красиво и неизмеримо момиче.

След като откриват лицевата дисторция на нероденото си дете по време на ултразвук, родителите на Теса, Грейн и Нейтън Евънс, изпитват комбинация от страсти. Научаването пет месеца след бременността, че щерка им ще се роди без нос, несъмнено е потрес за тях. Въпреки първичното предизвикателство, те твърдо се ангажират да предложат на Теса допустимо най-хубавите грижи и поддръжка.

Малко след раждането си тя е преместена в интензивното поделение, където й е направена трахеотомия за улеснение на дишането. Едва на единадесет месеца Теса би трябвало да се подложи на интервенция на катаракта, което в допълнение усилва провокациите, пред които се изправя на толкоз нежна възраст.

Две години по-късно Теса се подлага на козметична интервенция за имплантиране на протези под кожата й, поставяйки основите за конструиране на неестествен нос в бъдеще. Решението да се пристъпи към интервенцията не е взето елементарно от нейните родители. Все отново го виждат като опция последователно да подобрят външния тип на Теса с течение на времето, правейки профила й по- " естествен ". Това включва костни и кожни присадки, нормално се предлага през юношеството, когато лицето е завършило да пораства.

Теса се приспособява към живот без нос, разчитайки на дишане през устата и без подушване, което доста от нас постоянно одобряват за даденост. Въпреки тези провокации, заразителната наслада и ентусиазмът на Теса за живота са мощно удостоверение за нейната непоколебима решителност да живее пълноценно.
 Муи Томас - тя има рядко заболяване и дребни шансове да оцелее, само че осиновители ѝ дадоха нов живот
Двойката, която осинови момиче с рядко заболяване, само че я направи първенец

Една вдъхновяваща история

" Теса потвърди, че всички бъркат. Тя надмина упованията на всички ", споделя Грейн пред Bright Side. " Тя влиза и може повдигне настроението и да направи всички щастливи ", прибавя Нейтън.

т
Историята на Теса притегли вниманието по целия свят, трансформирайки се в източник на ентусиазъм за безчет хора, изправени пред личните си провокации. Нейната мощ и устойчивост са мощно увещание, че същинската хубост надвишава физическия външен тип и се крие в несломимия дух във всеки от нас. Пътуването на Теса работи като фар на вяра, подсилвайки концепцията, че можем да преодолеем всяко затруднение с увереност, храброст и поддръжката на обичаните хора.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР