Тервел Пулев сподели своето мнение за снощната битка между Александър

...
Тервел Пулев сподели своето мнение за снощната битка между Александър
Коментари Харесай

Тервел Пулев: Спечелих лесни пари от победата на Усик, на американския съдия трябва да му бъде отнет лицензът

Тервел Пулев показа своето мнение за снощната борба сред Александър Усик и Антъни Джошуа, приключила с победа след съдийско решение за украинеца. В формалната си страница във “Фейсбук ” българският боксьор направи къс разбор за срещата и обърна вниманието на решенията на съдиите, най-много на това на Глен Фелдман, който даде резултат 115:113 в интерес на Джошуа. Пулев е на мнение, че лицензът на американеца би трябвало да бъде лишен по справедливи аргументи.
 Усик още веднъж пречупи Джошуа, въпреки и в много по-равностоен дуел Усик още веднъж пречупи Джошуа, въпреки и в много по-равностоен дуел
“Александър Усик завоюва изключителната втора борба против Антъни Джошуа след съдийско решение 2:1 гласа и добави пояса на списание „ Ринг “ към купите на WBA, IBF, WBO в тежка категория. Джошуа беше по-добре квалифициран тактически по отношение на първия мач сред него и Усик. Украинецът изпита доста повече компликации спрямо първия мач. Той претърпя тежък девети рунд, само че се завърна в типично негов метод в десетия. Джошуа до последно търсеше нокаута и с тежки удари в тялото караше Усик да се прегъва.

Английският арбитър Стив Грей даде 115:113 за Усик. Докато американецът Глен Фелдман даде същия резултат за Джошуа - 115:113. За мен на този арбитър би трябвало да му бъде лишен лиценза да спомага на боксови мачове по справедливи аргументи. Решителната карта беше на украинския арбитър 116:112 и беше в интерес на Усик.
 Съдията, който присъди победа на Джошуа, отнесе тежки рецензии в обществените мрежи Съдията, който присъди победа на Джошуа, отнесе тежки рецензии в обществените мрежи
Преди мача за международните трофеи в тежка категория от нощес сред Усик и AJ, дадох аргументирана прогноза с явен победител по мое персонално мнение. Казах, че Усик ще победи, въпросът е единствено по какъв начин?! Дали по точки или с нокаут! Имаше доста прогнози в интерес на Джошуа даже от хора, които претендират, че схващат от бокс. За лаиците е ясно, че като видят повече мускули и се " хващат на въдицата ". Тях въобще не мисля да ги разясня, те просто си приказват, а и постоянно ме забавляват с гръмки изявления.

Но тези, които имат някакви искания за себе си, че са играли бокс - в миналото (преди 20 години) или, които са играли единствено аматьорски/олимпийски бокс и твърдяха, че Джошуа ще нокаутира Усик... и даже си помислиха за момент, че Усик може да бъде надвит от човек, като англичанина...изглеждат по-скоро, като част от почитател масата, не като хора експерти.
 Смазващото преимущество на Усик в последните три рунда Смазващото преимущество на Усик в последните три рунда
Преди мача ми се обади непосредствен другар по телефона с въпрос кой ще победи, че е заложил пет цифрена сума за победа за нокаут на Джошуа. Казах си мнението...поспорихме. Накрая, макар, че не играя хазарт даже се обзаложихме за по-дребна сума пари. Много ми е кеф, също така, че познах, а и че завоювах лесни пари, до момента в който гледах мача ”, написа Тервел Пулев.

Снимки: Sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР