Тервел Пулев безспорно е един от най-обичаните български спортисти, но

...
Тервел Пулев безспорно е един от най-обичаните български спортисти, но
Коментари Харесай

Тервел Пулев: 2021-а в една дума? Нов живот!

Тервел Пулев несъмнено е един от най-обичаните български спортисти, само че и един от най-богатите. Неговото благосъстояние обаче няма нищо общо с материалното. Последният българин, олимпийски медалист в бокса при мъжете, е с цялостни шепи и в никакъв случай няма да остане без да има кой да го прегърне.

През 2021-а, точно на Благовещение, той стана татко за трети път. Любимата му – дългогодишната волейболистка от националния тим Диана Ненова го подари с трети правоприемник. Двамата му дадоха свещено име, кръстиха го на цар Самуил.

„ Много позитивна бе годината за мен и моето семейство. Ще я запомня вечно, тъй като ни се роди трето дете, трето момче (Тервел и Диана имат още двама синове – Калоян и Аспарух). Затова съм извънредно благополучен. “

Снимка: Lap.bg

За миналите 12 месеца Тервел съумя да се качи единствено един път на кръга в професионален мач, локдаунът поради ковид, непрекъснатите ограничения за сигурност, възбраната за аудитория по стадионите и спортните зали, се отрази и върху неговата кариера. През февруари, в далечна Танзания, Тервел победи първенеца на Африка Викапита Мероро с механически нокаут за своя 16-и следващ триумф в професионалния бокс.

„ В професионален проект чакам през новата година да ми се случат по-добри неща. Надявам се да мога да се изявя на кръга, само че упоритостите ми са свързани и с това да защитя докторската си степен “, разкрива бронзовият медалист за България в полутежка категория от олимпийските игри в Лондон 2012.

От 2019 година по-малкият от братя Пулеви е докторант към катедра „ Тежка атлетика, бокс, фехтовка и спорт за всички “ в Националната спортна академия „ Васил Левски “. Освен това, Тервел може да бъде умерено провъзгласен и за един от най-образованите боксьори в света, защото има магистърска степен по право в Софийския университет „ Св. Климент Охридски “.

Питаме го коя дума би избрал, в случай че би трябвало да помести в нея 2021 година. Отговорът му е безапелационен, толкоз безапелационен, колкото е нокдаунът в бокса:

„ Нов живот. “

Снимка: instagram.com/ohsnapianduncan/

Няма по-велико знамение в живота от появяването на дете. А даже когато светът бе неподвижен от боязън поради подлия вирус, Самуил пристигна на този свят – плануван, мечтан и чакан с доста обич от родителите си. И за Тервел, и за Диана, новото сърчице, което влезе в дома им, не може да се съпостави с нито една спортна победа на терена. Те като родители, от дълго време са първенци.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР