Тервел. Пътят Тервел - с. Честименско в област Добрич до

...
Тервел. Пътят Тервел - с. Честименско в област Добрич до
Коментари Харесай

Пътят Тервел - с. Честименско в област Добрич ще бъде ремонтиран

Тервел. Пътят Тервел - с. Честименско в област Добрич до границата с Областно пътно ръководство - Силистра ще бъде ремонтиран, съобщи сътрудник на Радио „ Фокус ” – Варна . Пътният сектор е с дължина 11 км.

През 2019 година е сбъднат първият стадий на ремонта. Той обгръща сектор от входа на град Тервел (в посока Добрич) до разклона за село Божан. Това е улица „ Хан Аспарух “ до нейното секване с улица „ Генерал Столетов “. В този първи стадий са сменени уличните бордюри, ремонтирано е пътното платно, като здравината на настилката се подсигурява с полагане на геомрежа. Ремонтът в този момент ще продължи по същата технология, още веднъж с геомрежа сред асфалтовите пластове. В очертанията на града по улица „ Тича “ ще бъдат реновирани бордюрите и ще бъде ремонтирана мощно повредената пътна настилка.

Ще бъдат вложени нови материали за основата. Този сектор е мощно повреден заради трафика на тежкотоварни коли, а също и заради ровове в резултат на дейностите по възобновяване на водния бранш в град Тервел. Дейностите са разисквани на среща на кмета на общината Симеон Симеонов с представители на Агенция „ Пътна инфраструктура “ в лицето на Областно пътно ръководство - Добрич.

Жулиета НИКОЛОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР