Terra Wortmann Open, осминафиналДаниил Медведев – Иля Ивашка 7-6(4), 6-3Даниил

...
Terra Wortmann Open, осминафиналДаниил Медведев – Иля Ивашка 7-6(4), 6-3Даниил
Коментари Харесай

Медведев се справи с Ивашка на осминафинала в Хале


Terra Wortmann Open, осминафинал

Даниил Медведев – Иля Ивашка 7-6(4), 6-3

Даниил Медведев се класира за четвъртфиналите на шампионата в Хале след двусетов триумф над международния №42 Иля Ивашка. Руснакът трябваше да постави съществени старания, като в първата част му се наложи да избавя три сетбола, само че след това съумя да откри цялостен надзор върху дуела и не позволи сензация.

Следващият му конкурент ше бъде Талон Грийкспур или Раоберто Баутиста Агут.

Медведев бе по-агресивен на сервис и записа повече асове (10-2), само че броят на двойните му неточности също бе по-висок (4-0). РУснакът завоюва 77% от точките си на първи сервис (43/56) и осъществя единствено един от шестте си брейкпойнта (17%), само че това се оказа задоволително, защото Ивашка не съумя да оползотвори нито един от своите шест шанса за пробив.

В първия сет и двамата бяха безупречни на сервис, въпреки Медведев да стигна до два следващи брейкпойнта при 3-3, а Ивашка имаше три благоприятни условия да завоюва сета при 6-5. В последна сметка се стигна до тайбрек, в който Медведев реализира мини-пробив за 3-0. Това се оказа повратният миг и руснакът се наложи със 7-6(4).

Вторият сет мина много по-гладко за Медведев, който съумя да пробие и да натрупа удобен задатък от 4-1. Ивашка редуцира пасива си, откакто отрази точка за пробив, само че по-късно самият той пропиля три следващи брейкпойнта. Медведев пропусна два мачбола, само че все пак не разреши на съперника си да върне пробива и победи със 7-6(4), 6-3 по-късно над час и половина игра.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР