Терористите са планирали да организират провокация с използването на химическо

...
Терористите са планирали да организират провокация с използването на химическо
Коментари Харесай

Русия обвини терористите в опит за използването на химическо оръжие в Идлиб

Терористите са възнамерявали да провеждат провокация с потреблението на химическо оръжие в източната част на зоната за деескалация в Идлиб. Това оповестиха от Руския център за помиряване на враждуващите страни в Сирия, представени от съветските медии.

Отбелязва се, е " неопровержими " доказателства за това са били получени през вчерашния ден в хода на офанзивата на сирийските войски против бойците от екстремистката формация " Хаят Тахрир ал Шам ".

" За да предотвратят настъплението на сирийските държавни сили в западните квартали на град Саракеб и след това да ги обвинят в потребление на химическо оръжие , на 2 март през нощта група терористи от към 15 души предприе опит да взриви фугасни муниции дружно с резервоари, натъпкани с отровни химически субстанции ", настояват от Руския център за помиряване на враждуващите страни в Сирия.

Според центъра терористите нарушили херметичността на един от резервоарите и са позволили приключване а химически субстанции.

" Терористите получиха тежко химическо натравяне , откакто не съумяха да осъществят гърмеж на боеприпасите и да извършат провокация ", прибавиха от центъра.

Руснаците също по този начин подчертаха, че военните разполагали с всички данни, потвърждаващи случая, като те щели да бъдат оповестени в близко бъдеще .

Ситуацията в Идлиб ескалира, откакто на 27 февруари терористите от " Хаят Тахрир ал Шам " започнаха пълномащабно нахлуване против позиции на сирийските държавни сили. Армията на Сирия отвърна на огъня.

По-рано денем Руският център за помиряване на враждуващите страни в Сирия разгласи, че " Белите каски " били завършили със снимането на провокация, откакто са доставили 400 литра химически сътрудник на мястото.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР