Терористите от палестинската групировка Хамас, участвали в смъртоносната атака срещу

...
Терористите от палестинската групировка Хамас, участвали в смъртоносната атака срещу
Коментари Харесай

Терористите, извършили атаката срещу Израел на 7 октомври, са били друсани с дрогата на джихада

" Терористите от палестинската формация Хамас, взели участие в смъртоносната офанзива против Израел от 7 октомври, са били надрусани ", написа медията от Еврейската страна нюзру.
Всичко по тематиката: Войната сред Израел и Хамас 565
Според информацията на изданието екстремистите са използвали каптагон. " Препаратът има и други названия (фенетилин, амфетилин). Той също е именуван жаргонно кокаина на бедняка или дрогата на джихада ", уточни още медията.

" Таблетки каптагон бяха открити в облеклата на премахнати главорези на Хамас. Пленени от израелски военни и служители на реда палестискити терористи по време на разпити са признали, че вземали от опиата на джихада ", добави нюзру.

" Каптагонът има възбуждащо деяние и използвалите го хора не изпитват съчувствие. Дрогата също убива апетита ",  добави изданието

" Въоръжени екстремисти от " Ислямска страна " (ИД) одобряваха доста каптагон. Заради това препаратът бе наименуван опиата на джихада ", написа още нюзру.

" За главен производител на каптагон в Близкия изток се счита Сирия. Режимът на Башар Асад по данни нюзру през 2022 година е спечелил 30 милиарда щатски $ от експорт на каптагон.

" През последно време опиатът набра известност измежду младежите в линията Газа ", разяснява изданието.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР