Терористичните атаки в Барселона взеха 14 жертви, а над 100

...
Терористичните атаки в Барселона взеха 14 жертви, а над 100
Коментари Харесай

Очевидци на кървавите атентати в Барселона: Беше ужасяващо

Терористичните офанзиви в Барселона взеха 14 жертви, а над 100 души от 28 националности са ранени, съобщи Daily mail.

ВИЖТЕ СНИМКИ ОТ МЯСТОТО НА ТРАГЕДИЯТА

Свидетели описват за ужаса и хаоса, които застигнаха централната част на града, откакто микробус се вряза в минувачи на една от най-оживените улици „ Лас Рамблас “.

Часове по-късно имаше повторна офанзива в каталонския град Камбрилс.

Една жена почина от тежките си пострадвания, а седем души, измежду които и служител на реда, са потърпевши, откакто автомобил се вряза в група хора в ранните часове на петъчния ден.

Един от очевидците на кървавия атентат е Крис Паули, който също е бил на мястото на офанзивата и в Манчестър.

Има обвинен за атентата в Барселона

Барселона не е инцидентна цел, какво ще последва

Крис Паули, който живее в центъра на Манчестър е бил на няколко метра от туристическата околност Лас Рамблас, когато ванът се врязъл в минувачите, съобщи "Мирър ".

A survivor of the Manchester bombings, Chris Pawley, 30, has narrowly escaped death for a second time after being... https://t.co/YZ228oJcRm
— Police Alerts UK (@PoliceAlertsUk) August 18, 2017
30-годишният е бил на отмора в испанския град дружно с приятелката си Кори Лорди. Двамата възнамерявали да посетят фестивал в града.

"Бяхме в региона на атентата, тъкмо се връщахме към хотела, когато се озовахме в центъра на събитията. Имаше полиция и коли за спешна помощ на всички места. Беше ужасяващо ", споделя Крис.

Британецът е бил на мястото и на различен атентат - на 22-ри юни той е бил в публиката на концерта на Ариана Гранде в Манчестър.

"Имахме шанс. Махнахме се от региона безусловно секунди преди да избухне детонацията ", споделя Крис.

Спортистът Фитзрой Дейвиз е бил приклещен по време на офанзивата в Камбрилс и разказва по какъв начин полицията е застреляла един от нападателите, съобщи BBC.

'Pop pop... and he fell down.'

Eyewitness Fitzroy Davies describes the moment police shoot a suspected terrorist in Cambrils #Barcelona pic.twitter.com/5kWzoJanl0
— BBC Radio 4 Today (@BBCr4today) August 18, 2017
Момчето е било в Испания поради лагер по джудо и е пътувало към треньорите си, когато станал случая.

"Един от ислямистите се изправи и потегли към служителите на реда с крясъци, само че в това време се усмихваше.

Тогава чиновниците на реда стреляха няколко пъти против него и го убиха “, спомня си кървавата сцена джудистът.

ВИЖТЕ СНИМКИ ОТ КАМБРИЛС СЛЕД АТАКАТА

Лекар на име Алберт също разказва ужасната терористична офанзива в сърцето на Барселона. Той се опитал да избави малко момче, само че не съумял.

"Видях към 7 или 8 мъртви души на земята. Аз съм доктор и се опитахме да съживим малко момченце, само че просто не беше допустимо. Беше цялостен безпорядък. Не видях буса, а единствено полицията. “, споделя Алберт в изявление за локален вестник.

Том Гуелър, който живее наоколо до мястото на атентата в центъра на Барселона е видял по какъв начин ванът минава през тълпите с хора.



„ Чух викове и счетох, че е злополука, само че по-късно видях хората да се разделят от двете страни на улицата, а ванът караше в средата на зиг заг. Тогава ми стана ясно, че става дума за терористична офанзива или нещо сходно ", споделя мъжът, съобщи Daily mail.

„ Избягах, пребивавам наоколо и тичах към 50 м. Качих се в апартамнета си, с цел да проследя протичащото се от терасата. “

Инцидентът се случи в пика на туристическия сезон в Барселона, която е една от най-хубавите туристически дестинации в Европа с минимум 11 милиона гости годишно.

Аамер Анвар е станал очевидец на терора. Той споделя по какъв начин ужасени пешеходци са се опитваи да избягат от мястото на случая.

„ Чу се звук и цялата улица просто стартира да бяга. Една жена тъкмо до мен отчайно викаше и търсеше децата си. “, споделя Аамер пред Sky news.

"I heard mother screaming for her kids " - Aamer Anwar tells BBC Scotland about aftermath of Barcelona attack https://t.co/RIcbr0KQdb pic.twitter.com/8ht67yv4bw
— BBC Scotland News (@BBCScotlandNews) August 18, 2017
По негови думи въоръжени служители на реда незабавно са се притекли на помощ и почнали да пазят хората.

Мадият мъж съобщи, че всичко е било в цялостен безпорядък и хората са изпаднали в суматоха. „ Полицаите крещяха на хората да отстъпват обратно “.

Един от охранителите се е опитал да приказва с него. Той му е обяснил, че ванът е траял по улицата и има десетки ранени.

„ В рамките на 30 секунди към нас се насъбраха въоръжени служители на реда, коли за спешна помощ. Следвахме инструкциите и всички тръгнахме в противоположната посока на улицата “, разказва евакуирането очевидецът на ужасяващата офанзива.

Терористичните актове акт евентуално ще се окажат вторите най-кървави в Испания. Най-кръвопролитната офанзива в последните 25 години в Европа бе на 11 март 2004 година в четири влака в Мадрид. Тогава починаха 192 души, измежду коити четирима българи.

За още вести харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР