Терористичната групировка Ислямска държава (ИД) преди почти година преди нападението

...
Терористичната групировка Ислямска държава (ИД) преди почти година преди нападението
Коментари Харесай

Ислямска държава заплашвала да взриви джамията в Синай още преди година


Терористичната формация " Ислямска страна " (ИД) преди съвсем година преди нападението против джамията Ер Рауд в северната част на Синайския полуостров, при което починаха над 300 души, е отправяла закани да взриви точно този храм.

Както оповестява телевизия Ал Арабия, в печатния орган на ИД при започване на декември предходната година един от ислямистите от групировката " Вилает Сина ", явявайки се клетка на ИД в Синай, съобщи, че джамията Ар Рауд е директна цел на радикалите. Тогава той разгласи желанието си да нападна в северната част на Синай мавзолеи и джамии, известни измежду почитателите на суфизма - едно от теченията на исляма, проповядващо аскетизам, духовно съвършенство и отвод от принуждение. Сред тях беше и джамията Ер Рауд, съобщи БГНЕС.
В петък, в северната част на Синайския полуостров, по време на обедна молитва беше осъществен терористичн акт в джамията Ер Рауд, на 30 км, на 30 км от Ел Ариш – столица на провинция Северен Синай.
Терористите обкръжиха джамията от всички страни, взривиха самоделна бомба измежду молещите се, а по-късно откриха безразборна пукотевица по хората. Убити бяха повече от 300 души, повече от 100 бяха ранени.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР