Територията до Учебен корпус 1 (Интеграла) на ТУ-Габрово ще бъде

...
Територията до Учебен корпус 1 (Интеграла) на ТУ-Габрово ще бъде
Коментари Харесай

Благоустрояват част от територията на ТУ-Габрово


Територията до Учебен корпус 1 (Интеграла) на ТУ-Габрово ще бъде благоустроена
(снимка: ТУ-Габрово)

Проектът на Технически университет – Габрово за благоустрояване на територията до Учебен корпус 1 (Интеграла) ще бъде финансиран по „ Красива България ”, излиза наяве от решение на Управителния съвет на програмата, взето по-рано този месец.

Общата стойност за обекта е 342 982 лева, оповестиха от университета. Безвъзмездната дотация е 119 975 лева, а останалите средства са от университетския бюджет. Идеята е мястото да се облагороди и да стане прелестно както за учащите, по този начин и за жителите на региона.

Строително-ремонтните действия ще обзет повърхност към 10 декара сред образователните корпуси 1 и 5. Предвидено е възобновяване на паркинг зоната. Прилежащата алейна мрежа ще бъде главно рехабилитирана с нови настилки, тротоари и стъпала.
още по тематиката
Включено е парково обзавеждане с пейки, пикник маси, велосипедни стойки и съдове за боклуци. Неподдържаната растителност ще бъде почистена и на нейно място ще се направи затревяване и засаждане на дървесни и храстови типове. Ще бъдат инсталирани LED осветители, видеонаблюдение и поливна система, които в този момент липсват.

Справка в регистъра на план „ Красива България ” сочи, че в акция 2021 година са подадени общо 97 оферти, като са утвърдени 53. Технически университет – Габрово е единственото висше учебно заведение от страната, кандидатствало за финансиране.

Предстои сключване на съглашение с Министерството на труда и обществената политика. Срокът за осъществяване е до края на месец ноември тази година.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР