Тереза ​​Мей предизвика объркване днес, след като обясни, че Обединеното

...
Тереза ​​Мей предизвика объркване днес, след като обясни, че Обединеното
Коментари Харесай

Мей настоя да напусне ЕС през март, минути след като предупреди за спиране на Брекзит

Тереза ​​Мей провокира комплициране през днешния ден, откакто изясни, че Обединеното кралство ще напусне Европейски Съюз през март идната година, единствено няколко минути след предизвестието, че Брекзит може да бъде спрян , оповестяват английски медии.

Премиерът отхвърли предизвестия, че в случай че не се гласоподава съглашението с Европейски Съюз може да се стигне до излизане без контракт и разяснява, че това може да докара до цялостна анулация на Брекзит .

Въпреки това, запитана единствено няколко минути по-късно, дали Обединеното кралство несъмнено ще напусне блока през март 2019 година, министър председателят настоя, че в действителност може да каже това с " убеденост " .

Амбър Ръд разяснява, че в камарата на общините няма болшинство за овакантяване на Европейски Съюз по отношение на разпоредбите на Световната комерсиална организация , тъй че в никакъв случай няма да се случи.

Главния секретар на Министерството на финансите Лиз Тръс разяснява че депутатите могат да изложат страната " на сериозна заплаха да не напущат въобще ", в случай че отхвърлят договорката.

Will the UK leave the EU on 29 March "come what may " asks Esther McVey, who quit the cabinet last week over #Brexit deal

Theresa May: The UK will leave on that date#PMQs live: https://t.co/gQIVR3fLg1 pic.twitter.com/JPiMuDlmr3
— BBC Politics (@BBCPolitics) November 21, 2018

Тереза Мей разяснява пред Джеръми Корбин: " Ако погледнете алтернативата на договорката с Европейския съюз, тя ще бъде или неустановеност, повече разделяне, или въобще няма да има Брекзит ".

Но единствено няколко минути по-късно тя е помолена от депутатът от Торите Естер Маквей, дали Обединеното кралство несъмнено ще напусне през март 2019 година, а Май дава отговор: " Мога да дам увещание, че Обединеното кралство ще напусне Европейския съюз на 29 март 2019 година "

" Обществото ни даде директива да напуснем Европейския съюз и ние всички би трябвало да действаме , с цел да го реализираме... ще работя в народен интерес ", изяснява Мей.

Jeremy Corbyn: Are there "no circumstances under which the UK will leave the EU with no deal? "

Theresa May: "The alternative... is uncertainty, division, or the risk of no #Brexit at all "

Follow #PMQs live: https://t.co/0DJiVrm8lN pic.twitter.com/q3GQwzifXm
— BBC Politics (@BBCPolitics) November 21, 2018

Депутатът Андрю Росиндъл съобщи, че гласоподавателите са " надълбоко недоволни от препоръчаната от Европейски Съюз договорка , за която считат, че не съставлява Брекзит, за какъвто са дали своят вот ".

Депутатът прикани Мей, на този късен стадий, да намерения още веднъж и да води страната в нова посока, като отстрани " един път вечно пипалата на Европейски Съюз над нашата островна нация ".

Премиерът Мей, която отпътува за Брюксел за по-нататъшни договаряния с Европейския съюз, упорства да бъде реализирано съглашение за основни обещания за миграция, самостоятелност на правосъдната система и понижаване на финансовите вноски в блока.

Даунинг стрийт разяснява, че Брекзит без договорка към момента е алтернатива .

Downing Street says No Deal is still a Brexit option
— Nick Eardley (@nickeardleybbc) November 21, 2018

 Опозицията във Англия се разбра да гласоподава срещу договорката на Мей за Брекзит
Опозицията във Англия се разбра да гласоподава срещу договорката на Мей за Брекзит

Макар че не желаят да няма съглашение сред Европейски Съюз и Англия за Брекзит
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР