Тереза Мей ще се опита да предоговори сделката за брекзит,

...
Тереза Мей ще се опита да предоговори сделката за брекзит,
Коментари Харесай

Възможна ли е нова сделка за брекзит?

Тереза Мей ще се опита да предоговори договорката за брекзит, само че датата, на която Англия би трябвало да напусне Европейския съюз, остава 29 март. Това взеха решение английските депутати в основен избор за бъдещето на брекзит.
Британските депутатите взеха решение да не отсрочват брекзит Целта беше да се предотврати излизането на страната от Европейски Съюз без договорка
Експертите в Лондон чакаха още една съкрушителна загуба за Тереза Мей, а вместо това тя означи победа. Но краткотрайна. Мнозина към този момент предвиждат, че глътката въздух за английския парламент ще е доста къса.
Лидерите на Европейски Съюз са твърди: Сделката за брекзит няма да се предоговаря Доналд Туск: Споразумението е най-хубавата гаранция, че Обединеното кралство ще напусне Европейски Съюз в изискванията на ред
Британските депутати имаха рядката опция да трансформират курса на брекзит, само че не го направиха. И по този начин шоуто по „ развода” на Лондон с Брюксел продължава. Лидерите на Европейския съюз към този момент отхвърлиха опцията за предоговаряне на договорката за брекзит.

Тереза Мей получи мандат да се върне в Брюксел, с цел да се опита да контракти различен проект за ирландската граница.

„ Сега ще придвижим този мандат напред и ще търсим законово обвързани промени на съглашението за оттегляне”, означи английският министър председател.

Оставащата след вота неопределеност в допълнение разпали пристрастеностите на Острова.

Снимка: Reuters

Идеята за отсрочване на брекзит беше отхвърлена. Гласувано беше да се предотврати брекзит без договорка, само че вотът няма обвързващ темперамент. Въпреки това водачът на опозицията Джереми Корбин съобщи, че депутатите са изпратили ясно обръщение и той ще се срещне с Тереза Мей, с цел да разиска идващите стъпки – нещо, което до момента изрично отхвърляше.

Очаква се Мей да продължи и договарянията с европейските водачи в идващите дни. По думите ѝ – с двойно повече старания за реализиране на нова договорка.

А в коридорите на английския парламент се приказва за нова дата за гласоподаване на съглашението – 13 февруари.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР