Тереза Мей решително прехвърли топката Брекзит на водача на най-голямата

...
Тереза Мей решително прехвърли топката Брекзит на водача на най-голямата
Коментари Харесай

Гардиън: Тереза Мей прехвърли топката Брекзит на опозицията

Тереза Мей уверено трансферира топката Брекзит на лидера на най-голямата опозиционна мощ Лейбъристката партия Джереми Корбин, написа през днешния ден лондонският "Гардиън " във връзка предлагането на английския министър председател към съперника си да договарят, с цел да споделят отговорността за излизане от задънената улица.

Вестникът добави, че Корбин би бил доста благополучен да се срещне с Мей и да разиска с нея компромисен проект, в случай че се стигне до среща.

"Гардиън " чака днешният ден още веднъж да е под напрежение след вчерашното петчасово съвещание на държавното управление и счита, че депутатите ще избегнат възможния "твърд Брекзит " посредством отсрочване на влизането в действие на член 50 от Лисабонския контракт. Вестникът привежда и мнението на основния договарящ на Европейски Съюз Мишел Барние, че Брекзитът без договорка става все по-вероятен.

"Ивнинг стандарт " цитира думи на Джейкъб Рийс-Мог, изтъкнат реакционер и последовател на Брекзита, че в историята не е имало сполучлив опит на водач да прокара политическо решение в Камарата на общините с поддръжката на гласовете на опозицията. "Мисля, че в случай че получиш поддръжката на неприкрит болшевик, това надали ще укрепи доверието към консерваторите ", споделя Рийс-Мог, който е ръководител на така наречен Група за европейски проучвания (ERG).

"Бившият външен министър Борис Джонсън, подал оставка предходната година от кабинета на Мей, предизвести актуалните министри, че вървят към условия за овакантяване, които въобще не наподобяват на това, което е било дадено на хората, дали своят вот за овакантяване ", написа "Дейли мейл ". Вестникът цитира и Стив Бейкър, член на ERG, който споделя, че след изказването на Мей за договаряния с опозицията е бил "прекалено подтиснат " и е отказал да разяснява новината пред "Скай нюз ".

"Гардиън " установи, че сред Рийс-Мог и водача на "Алтернатива за Германия " Алис Вайдел има доста общо и счита, че това е злобата. А "Индипендънт " декларира, че за връзките на този реакционер с крайната десница от дълго време се знае и това не трябва да му се прости.

"Дейли телеграф " призна през днешния ден, че на 1 април е разгласил публикация на измисления кореспондент Флора Пойл, в която се твърдеше, че тази година обичайните за Англия първоаприлски смешки са неразрешени, тъй като обществото към този момент не може да прави разлика сред действителността и фарса. Статията се позоваваше на закон от 1653 година, постановяващ, че "пускането на погрешни известия е строго неразрешено и се санкционира с чупене на ребрата на виновника ".

Вестникът уточни, че публикацията би предходна като смешка, до момента в който не се намесил Джейкъб Рийс-Мог и споделил, че в действителност съществува такава разгласа на тайния кралски съвет. Така, че в тази смешка имаше повече истина, в сравнение с предполагахме, направи извода си "Дейли телеграф ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР