Терез и Масуд пораснаха и им дойде времето за любов!

...
Терез и Масуд пораснаха и им дойде времето за любов!
Коментари Харесай

Търсят гаджета на Терез и Масуд

Терез и Масуд пораснаха и им пристигна времето за обич! Лъвчетата отпразнуваха втория си рожден ден в избавителния център в Холандия. Креативните им гледачи им спретнаха празненство за празника, с цел да зарадват косматковците. Разбира се, акцентът беше похапване на вкусна за тях храна и слагането на аксесоари в клетката, с които да си играят.

"Можете ли да повярвате, че Терез и Масуд са на 2 годинки? Ние продължаваме да им споделяме нашите дребни лъвчета, само че, уау - те към този момент са доста огромни ", разгорещено споделиха от центъра за огромни котки "Фелида ".

Постепенно двата лъва навлизат в полова зряла възраст и нараства нуждата от намирането им на гаджета. Двамата братя са доста дейни и е належащо занятие, с което да изразходват силата си - и какво по-подходящо от това от флирт със себеподобни? Засега не е ясно от кое място ще се намерят гаджета за българските лъвове в Холандия, само че по въпроса се работи интензивно.

Лъвовете се развъждат в края на сухия сезон. Чифтосването продължава няколко дни, като двойката може да се съвкупява до 40 пъти дневно. Лъвицата може да прави секс с повече от един мъжки, а този тип хищници се възпроизвеждат доста добре в плен.

Наскоро Терез и Масуд претърпяват и друга значима смяна - живеят в прилежаща клетка с лъва Иван-Асен (той също беше изместен от България в Холандия).



"Когато преместихме Иван-Асен в друго заграждение, той не беше прекомерно въодушевен от новите условия. Масуд и Терез го предизвикваха и той се дразнеше от тях. Но това се промени! От няколко седмици те освен го одобриха, само че и в действителност започнаха да се харесват. Сега постоянно виждаме тримата да са покрай загражденията. Рев, игра, търкаляне, търкане на главата - наслаждение е да ги гледате ", описаха от избавителния център за огромни котки.

Актуални фотоси на лъвчетата демонстрират, че те са качили още килограми и към този момент наподобяват като същински страшилища. Оформят им се гриви, а зъбите им застрашително са пораснали. В избавителния център в европейската страна българските лъвове живеят в условия, които оптимално се приближават до естествената им среда.



Преди време Терез и Масуд разчувстваха с тежката си история. Часове след раждането си те бяха отхвърлени от майка си и изпотъпкани пред погледите на десетки гости. Лъвчетата живееха в ужасни условия в противозаконния зоопарк в Разград, а по-късно имаше концепция да бъдат преместени в зоокъта в Пазарджик. След намесата на природозащитни организации и даже митинги в центъра на столицата животните бяха изпратени в Холандия.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР