Тепърва ще обсъждаме мерките, най-късно в четвъртък ще вземем решение.

...
Тепърва ще обсъждаме мерките, най-късно в четвъртък ще вземем решение.
Коментари Харесай

И Сачева обеща постепенно разхлабване на мерките от 21 декември


Тепърва ще обсъждаме ограничения те, най-късно в четвъртък ще вземем решение. Нямаме мотив да сме огромни оптимисти. Имаме известно преодоляване на смъртните случаи, само че са нежни трендовете за разпределяне на ограничения те. Това сподели пред Нова телевизия общественият министър Деница Сачева , съобщи БГНЕС.

Отпускането зависи от здравните данни. Нагласите на множеството членове на кабинета са да се стартира поетапно отваряне, а не да има цялостно отваряне след 21 декември , посочи още Сачева.

Фаза 2 в проекта за имунизиране ще се провежда и взаимно с МТСП и общините. 15 000 души са тези, които би трябвало да бъдат имунизирани в домове и 10 000 са чиновниците в тази група от домовете, които също ще бъдат имунизирани, разясни министърът.

Тя добави, че самата тя ще се ваксинира. Преди се колебаех. Никога не съм била срещу имунизациите. Специално за тези ваксини се колебаех, получих повече информация и съм по-склонна към този момент, сподели Сачева.

За ноември 6,7% е безработица та, посочи общественият министър и добави, че по-високи проценти се чакат през декември. 228 765 са записаните безработни, което е с 8000 повече от началото на месеца.

Ще се разисква със обществените сътрудници ограничения те за подкрепяне на бизнес а да се удължат до края на юни. Дължимото за месец март ще се изплати през април. До този миг за бизнес а са изплатени съвсем 1,2 милиарда лв., заяви още Сачева. 

 

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР