Тепърва предстои да обсъдим въведените мерки в страната. Нямаме повод

...
Тепърва предстои да обсъдим въведените мерки в страната. Нямаме повод
Коментари Харесай

Сачева: Нагласите са за поетапно отваряне след 21 декември

Тепърва следва да обсъдим въведените ограничения в страната. Нямаме мотив да сме огромни оптимисти. Да, имаме известно преодоляване на смъртните случаи, само че трендовете са нежни, с цел да отпуснем изцяло мерките”. Това сподели пред Нова тв общественият министър Деница Сачева.

Тя добави, че всичко зависи от това какви са здравните данни. Нагласата на множеството членове на кабинета обаче е да се стартира с поетапно, само че не цялостно отваряне след 21 декември.

Сачева разгласи, че ще се имунизира против Covid-19. " Ще се имунизирам. Промених мнението си, откакто се срещнах с някои обстоятелства към имунизацията. Първоначално мислех, че би трябвало да бъда по-внимателна.Никога не съм била срещу имунизациите. Специално за тези ваксини се колебаех, получих повече информация и съм по-склонна към този момент ", добави тя.

Министърът сподели още, че втората фаса в проекта за имунизиране ще се провежда и взаимно със общественото министерство и общините. 15 000 души са тези, които би трябвало да бъдат имунизирани в домове и 10 000 са чиновниците в тази група от домовете, които също ще бъдат имунизирани, разясни министърът.

Относно безработицата в страната тя изясни, че за ноември процентът ѝ е бил 6.7%.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР