Теоретично е възможно служебният кабинет да стане редовен. Практически е

...
Теоретично е възможно служебният кабинет да стане редовен. Практически е
Коментари Харесай

Стефан Янев допусна служебният кабинет да стане редовен

Теоретично е допустимо служебният кабинет да стане постоянен. Практически е въпрос на спомагателни ходове. Така служебният министър председател Стефан Янев разяснява поръчката на Българска социалистическа партия, в случай че е третата парламентарна мощ, която.

Янев уточни, че още е рано да се разисква този сюжет, защото първо би трябвало да стане ясно дали ще бъде определено държавното управление на Има Такъв Народ, а в случай че това не се случи, следва и ГЕРБ да получи мандат за сформиране на кабинет.

Ако въпреки всичко се стигне до разновидността на Българска социалистическа партия, " ще трябва са де мине през съглашение - дали съдружно или на различен принцип, за парламентарна поддръжка. За да е ясно какви са приоритетите и срокът на деяние ", изясни служебният министър председател. Янев уточни и че съставът на служебния кабинет не е едносъставен, и министрите нямат обвързване " да се движат постоянно дружно ".

Той разяснява и. " Разбирам, че се търсят взаимни отстъпки и благоприятни условия. Дано са сполучливи ", сподели той. Но акцентира, че методът на сглобяване на подобен тип болшинства без задължения и цели не вещае дългосрочност на плана какъвто и да е той ". България няма опит с плаващи болшинства. Но в случай че приемем, че Народното събрание е подготвен за това, влизаме в интервал на непредсказуемост и е мъчно да се предвижда какъв брой би издържало подобен вид ръководство, добави министър председателят. 

Ако не бъде излъчено държавно управление и още веднъж се стигне до предварителни избори, има подготвеност служебният кабинет да продължи да работи, увери още Янев.
 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР