Теодора Петкова е новият председател на Управителния съвет и главен

...
Теодора Петкова е новият председател на Управителния съвет и главен
Коментари Харесай

Теодора Петкова e новият главен изпълнителен директор на УниКредит Булбанк

Теодора Петкова е новият ръководител на Управителния съвет и основен изпълнителен шеф на УниКредит Булбанк. На тази позиция тя наследява Левон Хампарцумян, който реши да се отдръпна в края на април след сполучливото привършване на мандата си. Назначението на Теодора Петкова предстои на регистриране в Търговския указател, оповестиха от банката.

„ Радваме се, че новият основен изпълнителен шеф е вътрешен за организацията, което демонстрира непрестанния ни ангажимент към развиването на хората и удостоверява вниманието, което отделяме на многообразието и салдото на половете. Теодора има нужните лидерски умения да продължи триумфа на УниКредит Булбанк и се радваме да я приветстваме най-топло в новата й роля. От името на цялата група бихме желали да благодарим и на Левон за сполучливото ръководство на банката повече от 18 години. “, разясниха Николо Убертали и Джанфранко Бизани, шефове на УниКредит за Централна и Източна Европа.

„ За мен беше чест да оказа помощ за построяването на най-успешната българска банка през последните години. Ще поддържам Теодора в новата й роля и поисквам на целия екип всичко най-хубаво отсега нататък. “, сподели Левон Хампарцумян. Теодора Петкова и Левон Хампарцумян ще обезпечат равномерен преход през идващите седмици.
Теодора Петкова е ръководител на Управителния съвет и основен изпълнителен шеф на УниКредит Булбанк.
Преди това тя е член на УС и основен риск шеф на УниКредит Булбанк, както и ръководител на Кредитния съвет на банката, на Комитета по провизиране и реструктуриране и член на Кредитния комитет. Теодора Петкова стартира кариерата си в банката като кредитен анализатор през 2002 година и става старши управител на екипа за корпоративно кредитиране през 2007 година От 2009 до 2015 година Теодора е шеф на ръководство „ Кредитен риск “, а от септември 2015 година е шеф на Международния център в „ Корпоративно, капиталово и частно банкиране “.

Теодора Петкова е член на Надзорния съвет на УниКредит Кънсюмър Файненсинг и има дълголетен опит като член на Борда на шефовете на УниКредит Факторинг. Теодора Петкова е магистър по финанси от УНСС и има Global Executive MBA от Carlson Business School на University of Minnesota и от Vienna University of Economics and Business.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР