Теодор Ушев разказа много интересни подробности около снимките на първия

...
Теодор Ушев разказа много интересни подробности около снимките на първия
Коментари Харесай

Сашка Васева несломима, какво направи в най-тежкия момент

Теодор Ушев описа доста забавни детайлности към фотосите на първия си игрален пълнометражен филм, „ φ1.618 “, с който на 8 октомври ще бъде намерено следващото издание на елитния кино фестивал по литературни шлагери „ Синелибри “.  Оказва се, че световнопризнатият аниматор работи пет години по плана, като последните две от тях са отдадени на постпродукцията. Звукът е бил в ръцете на притежател на „ Оскар “, който се е съгласил да се труди месеци наред за „ φ1.618 “ против една десета от обичайния му за Холивуд хонорар. Мартина Апостолова, която е в една от основните функции, е висяла поради каскада на 100 метра от земята и едвам след това е признала на Ушев, че има боязън от високото. Най-потресаващо обаче е било, когато Сашка Васева е приела офертата да взе участие в лентата, макар че тъкмо в този миг е била в извънредно тежко здравословно положение.

„ Тя е удивителен експерт – пристигна, пя, игра със страховит издръжливост. Просто потвърди, че е по-силна от заболяването. Присъствието й е доста значимо. “, разкри Теодор Ушев при Петя Дикова в bTV.

-->

„ Не съм „ игрален “ режисьор, избирам да си рисувам. Затова за дебюта ми беше доста значимо да се усещам несъмнено тук – вкъщи и стените оказват помощ. Филмът има структурата на електронна игра, с нов език, брутална приказка от 9 до 99. Не обичам реализма в изкуството. “, показа още Ушев, който не се вълнува от премиите, без значение, че има номинация за „ Оскар “ плюс „ две изби с тенекии, пластмаса и стъкло “. 

Но твърди, че постоянно е прочувствено, когато показваш творбите си вкъщи. „ Филмът беше подбран за четири фестивала. Два от тях са в София и в Монреал - градовете, които са ме построили като актьор. Това е знак, а аз съм религиозен човек ”, добави в „ Тази неделя “ кинаджията. „ Числото φ1, 618 е на златното сечение в съвършенството, към което всички се стремим. След като измислихме заглавието първоначално, внезапно ми хрумна, че можем да подведем целия филм в тази посока – от кадрирането до звука. Всичко е подчинено на това число, на златното сечение “, разяснява още Ушев.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР