Тениска от ученическа униформа стигна 50 лв., а суитшърт -

...
Тениска от ученическа униформа стигна 50 лв., а суитшърт -
Коментари Харесай

Здраво ни бъркат в джоба: Тениска от ученическа униформа стигна 50 лв

Тениска от ученическа униформа стигна 50 лева, а суитшърт - 69. Новата образователна година ще настъпи с по-скъпи униформи. Цените варират съгласно компаниите.

Тениските с яка да вземем за пример стартират от 24 лв. и стигат до 50 лв., даже надвишават. За суитшърт родителите би трябвало да отделят сред 34 и 69 лв.. За панталони почти също толкоз. Разликите в цените за по-малките и за огромните възпитаници са незначителни.

За съпоставяне - виждате цената на сходни продукти от известна и леснодостъпна марка, в магазина обаче. По-ниската цена е за облекла за деца до 10-годишна възраст, видя bTV.

Румяна към този момент е подготвила седмокласника си с униформа. В учебното заведение му наложителни са единствено тениските и горните облекла.

" Няма по какъв начин да изкара с една тениска. Трябва да купиш най-малко две тениски, два суитчъра летни и един пълен, което прави 260 лв. за една численост. Някои родители на приключили деца оферират втора ръка, който има предпочитание да се употребява. Но поради, че компанията държи 60% от пазара - цените са много високи ", счита Румяна Гешева.

Според шефа на учебното заведение, частичните униформи са облекчение за родителите. Те могат да изберат тениска, друга от униформената, само че в същия цвят и да купят единствено значка с логото на учебното заведение.

" Родителите, които си закупят униформите по-рано, имат право на отстъпки. Родителите с две и три деца също имат право на отстъпки. Тази година имаше повишение на цените още през образователната година. Но то кое не увеличи цената си. Смятам, че са търпими цените ", сподели Венелина Николова.

По-скъпи са задачите учебни униформи. Ако родителите решат да купят цялостен комплект униформа от две тениски, пуловер, суитшърт и панталон - сметката може да надвиши 230 лв..

Днес шефът на компанията, която шие за най-вече учебни заведения в страната, не отговаряше на телефона си. Техни съперници пък споделиха, че тази година повишаването е минимално - съпоставено с предходната, когато скокът е бил фрапантен поради покачването при тока, материалите и труда.

Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР