Тенисистът Новак Джокович е получил медицинско изключение да влезе в

...
Тенисистът Новак Джокович е получил медицинско изключение да влезе в
Коментари Харесай

Джокович е получил медицинско изключение заради прекаран Covid

Тенисистът Новак Джокович е получил здравно изключение да влезе в Австралия след прекаран през декември Covid-19, показват юристите му в документи до съда, оповестява BBC.

На Джокович му беше отхвърлен достъп до Австралия, откакто кацна в Мелбърн тази седмица, с цел да играе на Australian Open.

Прочутият състезател сега е в имиграционния център за задържане преди съдът да прегледа въпроса в понеделник. Случаят му провокира огромни безредици в Австралия и по целия свят.

34-годишният Джокович, който е казвал, че е срещу имунизациите, получи здравно изключение да взе участие в шампионата с решение, което ядоса доста австралийци.

Но на сърбина му беше отказано изрично допускане в страната след кацане, В сряда чиновници на Австралийските гранични сили (ABF) обявиха, че играчът „ не е съумял да даде подобаващи доказателства “ на летището в Мелбърн, защото прекарването на вируса не е основателна причина да влезе без имунизация.

В документи до съда, оповестени през днешния ден, юристите на Джокович показват, че на играча е дадена краткотрайна виза за влизане в страната и му е предоставено „ здравно освобождение от имунизация против Covid-19” от Tennis Australia, защото е боледувал скоро.

Документите гласят още, че в документа за освобождение е записано, че 14 дни след позитивната проба през декември, играчът „ не е имал температура или респираторни признаци на Covid-19 в последните 72 часа “.

Преди това новината за заразяването на Джокович с ковид не е обявявана.

Изключението му е било обещано от две самостоятелни медицински комисии, свикани от Tennis Australia – уредникът на събитието, и щата Виктория.

Все още не е ясно какъв брой дълго Джокович ще остане в хотела, който постоянно е подложен на критика от бежанци за неприятните му условия. Сърбия настоя Австралия да реалокира тенисиста в различен хотел.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР