Тенис ренесансът на Григор Димитров е една от големите теми

...
Тенис ренесансът на Григор Димитров е една от големите теми
Коментари Харесай

Бивша номер 4: Мисля, че Григор най-после се научи да играе правилен тенис

Тенис ренесансът на Григор Димитров е една от огромните тематики на сегашния сезон в ATP Тура и от ден на ден анализатори и някогашни играчи обръщат внимание на страхотната форма на българина, която му разреши от актуалната седмица още веднъж да бъде член на международния номер 10. Първата ни ракета през цялата си кариера е бил спряган за един от най-талантливите тенисисти, което е изцяло обикновено предвид на способността му да извършва удари, които са непостижими даже за някои от водачите в ранглистата.

Йелена Докич обаче е на мнението, че тъкмо това тенис многообразие е било нож с две остриера за българина, защото му е било мъчно да структурира играта си по най-хубавия вероятен метод, а ето какво още показа някогашната номер 4 в международната класация за Tennis infinity:

Мисля, че той най-сетне разбра по какъв начин да игра верен тенис. С това имам поради, че евентуално няма състезател, който претежава толкоз красива техника, само че какъв брой дейно я е употребявал Димитров през времето в действителност? Той постоянно е имал спортно-техническите качества, единствено че не показваше нужното неизменност в мачовете си. Мисля, че му лиши малко повече време, до момента в който разбере по какъв начин да употребява техническите си качества по най-правилния мач. Григор е приказен състезател и заслужава да доближи най-малко до край от Големия шлем. Надявам се още веднъж да го забележим в решителните етапи на надпреварите от Шлема. Той има играта, средставата и оръжията, с които да реализира това, тъй че към този момент всичко се трансформира във въпрос на зрялост, какъв брой мощен е станал душевен и може ли да задържи това равнище на игра? - приключва коментарът на тогавашната 1/2-финалистка от Уимбълдън.

 

 

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР