Тенденцията около София да се строят все повече затворени комплекси

...
Тенденцията около София да се строят все повече затворени комплекси
Коментари Харесай

Строителството край София произвежда цели нови махали

Тенденцията към София да се строят от ден на ден затворени комплекси води до увеличаване на селищата край столицата с цели нови махали. В Регионалната ревизия по околната среда и водите е импортиран план за построяването на 29 еднофамилни здания в покрайнините на село Гурмазово в община Божурище, оповестява СЕГА.

Къщите ще са на 2 и 3 етажа, излиза наяве от показаните документи.

Инвеститорът разяснява, че транспортният достъп до новия комплекс ще се реализира по действителен път. За водоснабдяването обаче ще е належащо построяването на нов тръбопровод, а отпадните води ще се събират в изгребни ями и резервоари и ще се водят от профилирани компании. 

Презастрояването в София и пандемията от Covid-19 доведоха до взрив на строителството на обособени къщи и цели затворени комплекси близо и не толкоз близо до столицата, а регионът към Божурище е един от най-предпочитаните. Както " Сега " писа, през 2023 година бяха подадени няколко капиталови оферти за създаване на групови жилищни здания в региона както на упоменатото Гурмазово, по този начин и на прилежащите села Пролеша, Пожарево и Хераково.

През м.г. още по-голям план бе предвиден за село Чибаовци, община Костинброд, където капиталовото предложение е за цели 54 двуетажни къщи. Друг голям нов комплекс ще има във вилна зона „ Бункера “ под Бистрица. Кварталът ще се състои от 55 ниски еднофамилни и многофамилни здания. Възложител на строителството е сдружение, което към този момент построи различен затворен комплекс против Бизнеспарка в " Младост ".

При част от новото строителство отвън София главният въпрос е по какъв начин ще се обезпечи задоволително вода за разширението на селата, защото и в този момент някои от махалите в тях изпитват сериозен дефицит. Новите квартали значат и съществено нарастване на популацията. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР