Тенденцията е цената на горивата да спадне. Това каза в

...
Тенденцията е цената на горивата да спадне. Това каза в
Коментари Харесай

Спецов: Причината да не намаляват цените по бензиностанциите е, че доставките са купувани на по-висока цена

Тенденцията е цената на горивата да спадне. Това сподели в предаването „ 120 минути “ шефът на Националната организация за приходите Румен Спецов. Според него повода да не понижават цените по бензиностанциите е, че доставките са купувани на по-висока цена.

" Трябва да се регистрира, че едни доставки са в интервал от 14-21 дни. Купувани са на по-висока цена, те идват, преработват се, търгуват се сред сдружения преди да стигнат до краен консуматор. Така че, в случай че един танкер е купуван на избрана цена, напълно обикновено е тази цена най-малко 21 дни да бъде друга от котировката все още ", съобщи шефът на Национална агенция за приходите.

По думите му страната би трябвало да управлява спекулата, която имаше една нощ на извънредно покачване на цените по бензиностанциите.

На въпроса за какво „ Лукойл “ 10 години регистрира единствено загуби, Спецов изясни, че има няколко гледни точки по тематиката.

„ Основният проблем с това неплащане, тези загуби на „ Лукойл “ се дължат на един интервал 2014 – 2015 година Една от огромните суми, поради които те към момента заплащат и регистрират загуби е една доста огромна инвестиция в размер на 1,5 млрд евро за апаратура за преправка на тежки метали, която са построили 2015 година Целият този разход, който са създали, към момента се употребява като така наречен данъчен щит, т.е. всяка една облага след тази година отива за покриване на тези разноски ", означи Спецов.
Той добави, че и сега вършат в ревизионни производства проучване на данъчни интервали 2014 година и 2015 година, с което се цели да се ревизира така наречен трансферно ценообразуване.

" Това значи образуването на цена сред свързани сдружения, която при равни други условия сред несвързани сдружения би била съпоставима. Тоест, в случай че ние с вас сме в някакъв тип съгласуваност дали нашите взаимоотношения и цената, която ще реализираме на база на избрани критерии ще бъде такава, каквато две други самостоятелни една от друга ", сподели шефът на Национална агенция за приходите.

По думите му това са дъщерни сдружения под шапката на една огромна компания и се ревизират договореностите, които са постигнали посредством сключване на контракти и установяване на цени дали са такива, каквито биха били на пазарни цени.

„ За 2014 година при приключеното произвеждане сме открили, то е излязло с решение, там сме понижили тази данъчна загуба или сме нараснали финансовия резултат с 500 милиона лв.. Сега имаме също такова произвеждане и за 2015 година “, изясни той.

" За да бъдем правилни би трябвало да кажа, че от предходната година, когато „ Лукойл “ взема решение тотално да преустрои своята комерсиална активност и разделянето на търговията от преработката, за 2021 година финансовите резултати са доста положителни и то позитивни. 30 юни е срокът, в който те би трябвало да подадат декларация по корпоративно облагане, с цел да забележим крайната годишна облага, само че настоящите индикатори са доста положителни във връзка с ДДС-то, тъй че аз съм уверен, че ще заявяват добър размер на облага “, сподели още Румен Спецов.

По отношение на частната компания, която прави фитосанитарния надзор на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Капитан Андреево “, Спецов сподели, че тя е от октомври предходната година.

" Тогава е записана и договорът е от 31 декември. Що се касае до налози, като налози по корпоративно облагане, това ще стане ясно чак следващата година. Към момента те си заплащат само вноските по Данък добавена стойност. За разлика от първия случай на „ Капитан Андреево “, тук нямаме проблем с касовите апарати ", посочи той.
" В първия случай (бел. р. „ Златния мочур “), когато Национална агенция за приходите инициира инспекциите, тогава имахме несвързани касови апарати със системата на Национална агенция за приходите и в следствие имахме ревизионни производства, които приключиха, и надчетите по тези ревизионни производства са платени, на стойност 7 млн. ", добави Румен Спецов.

Към момента на „ Златния мочур “ продължава да работи същата компания, посочи той. По отношение на фитосанитарния надзор водещи са от Министерството на земеделието и в тази ситуация БАБХ, защото договорите са с тях, сподели още той.

Според шефа на Българската организация по сигурност на храните на денонощие там минават 250 - 300 камиона. Това е такса разтоварване по 488 лева, към 3 млн. на месец и 35 милиона лв. годишно, настрана 5 милиона лв. за проби на фитосанитарен надзор.

" Когато приказваме за доходи към обещано юридическо лице, дано да визираме тази компания, която е все още - това са точните доходи и точният брой камиони, по този начин, че просто ретроспективно обратно са същите суми ", съобщи шефът на Национална агенция за приходите.

Относно закона " Магнитски ", Спецов съобщи, че България има потребност от текстове, които да регламентират какво е държанието на управляващите по отношение на действието на такива описи.

След една година на поста шеф на Национална агенция за приходите, Румен Спецов сподели, че недосегаеми са сивите пари. Агенцията няма механизми да следи превалутирането, сподели още той.

По думите му трите съществени нарушавания, които Национална агенция за приходите хваща, са неиздаване на касови бележки, ДСС и неплащане на обществени и здравни осигуровки.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР