Температурите стават по-ниски, дните стават по-къси, а гардеробите ни са

...
Температурите стават по-ниски, дните стават по-къси, а гардеробите ни са
Коментари Харесай

Как да се справим със сухата коса през зимата

Температурите стават по-ниски, дните стават по-къси, а дрешниците ни са цялостни единствено с дебели облекла и пуловери. Вече е изцяло ясно – наближава с мудни темпове и би трябвало да подготвим кожата и косата си за нея. Докато множеството от нас знаят доста добре, че би трябвало всеки ден да употребяват крем за лице и ръце, да включват от ден на ден хидратиращи съставки в рутината си и да употребяват слънцезащита даже в облачни дни, то доста постоянно пропущаме да обърнем внимание на косата.

Мислим си, че постоянното ѝ измиване и отнасяне с еликсир ще свърши работа, само че от време на време и този развой може да ни изиграе неприятна смешка, изключително в случай че не използваме верните артикули. Може би огромна част от нас рядко поглеждат към съставките на шампоана, само че те са от извънредно огромно значение, изключително през зимата. Тогава температурите са ниски, въздухът вън и вътре е изсъхнал и това може да аргументи огромни проблеми като косопад, сухота на скалпа и лющене, предава tialoto.bg.
свързани новини7045на 09.11.20215109на 13.10.2021
Пробвали ли сте в миналото нов почистващ артикул за лице, който обаче оставя кожата ви още по-суха и стегната? Най-вероятно във формулата му се съдържат сулфати, които са незадълбочено дейни субстанции, които работят като сътрудници за унищожаване на мазнините от кожата. Когато сулфатите са в шампоана, те могат да имат сходен резултат върху косата, като я оставят суха и даже могат да отстранен цвета ви, в случай че я боядисвате.

„ Сулфатите могат да лишат косата от естествените масла и протеини, които вършат косата да наподобява блестяща и здрава “, споделя доктор Хадли Кинг пред InStyle. Според нея, те също по този начин могат да допринесат за избледняването на цвета на косата и да отстранен резултата от кератиновите процедури. Въпреки това, доктор Кинг показва, че тези дейни субстанции са изцяло безвредни и не са свързани с причиняването на здравословни проблеми, в това число и рак.

За благополучие, има шампоани, които не съдържат сулфати и са по-нежни към косата, като в това време я почистват също толкоз дейно. Единственото, което няма да видите, е голямата пяна, която сулфатите образуват. Според козметичния химик Крупа Кьостлайн, в случай че употребявате шампоан без сулфат, незабавно ще забележите разликата. Тогава косата ви няма да наподобява суха и изтощена.

Ако се насочите към шампоан без сулфати, търсете съставки, които подхранват скалпа и поддържат естествена хидратация на косата. Може да се насочите към авокадо, ябълков оцет или мед. Това ще помогне на кичурите да наподобяват блестящи, здрави и плътни.

Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР