Температурите на места паднаха под минус 15 градусаПосрещаме най-студената сутрин

...
Температурите на места паднаха под минус 15 градусаПосрещаме най-студената сутрин
Коментари Харесай

Днес е най-студената януарска сутрин

Температурите тук-там паднаха под минус 15 градуса

Посрещаме най-студената заран за месец януари, осведоми Температурите през нощта и в ранните часове във вторник бяха сред минус 5 и минус 15 градуса в другите точки на страната. Особено студено е в котловините на Западна България, Предбалкана и западните подбалкански котловини - по тези места любителски метеостанции мериха до минус 17 - минус 18 градуса. От автоматизираните станции на Национален институт по метеорология и хидрология в Троян в 5 сутринта беше минус 17,1 градуса, а в Ботевград - минус 17,4 градуса.

Посрещаме вторник с минимална облачност в западните и централните региони на страната и по-значителна облачност тук-там към крайбрежието и в Североизтока, където не е изключено да прехвърчи алегоричен сняг в часовете до обяд. Следобед облаците съвсем на всички места ще се изчистят до слънчево време. Ще се усеща вятър в Дунавската низина, Тракия и по долината на река Струма. Температурите в най-топлата част на денонощието - сред минус 4 и плюс 1 градуса.

В планините - мразовито и прохладно. Облачността - разкъсваща се до слънчево време в западните масиви и по-значителна на изток. В най-топлата част на деня термометрите ще демонстрират сред минус 7 и минус 14 градуса по отношение на надморската височина.

В сряда сутринта още веднъж ще е студено с температури в някои западни региони до минус 8 - минус 9 градуса. Облачността ще се усили, само че единствено на изолирани места ще превали слаб сняг. Ще стартира стопляне с дневни температури сред 0 и 5 - 6 градуса.

Затоплянето ще продължи в четвъртък и по-осезаемо в петък, когато в топлата част на деня температурите ще доближат 9-10 градуса в някои региони. Около планините ще се образуват облаци в четвъртък, само че преваляванията ще са нищожни.

През почивните дни облачността ще е динамична с чести разкъсвания. Слаб сняг ще прехвърча в някои региони в планините и към тях. Дневните температури ще се движат с леки съмнения сред 3 и 8 градуса.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР