Темпът на разпространение на коронавируса в Турция е по-бърз от

...
Темпът на разпространение на коронавируса в Турция е по-бърз от
Коментари Харесай

Предупреждение: Турция е с по-бърз темп на заразяване от Италия

Темпът на разпространяване на ковид в Турция е по-бърз от този в Италия, написа през днешния ден турският в. " Джумхуриет ". Според вестника обезпокоително усещане прави и гибелта на младежи от болестта в страната.

Тези наблюдения принадлежат на проф. Емрах Алтъндиш от катедрата по биология на Бостънския лицей. По думите на експерта Турция е измежду страните, в които броят на случаите на инфектирани с ковид лица се разраства най-бързо. Той обръща внимание, че този ритъм е доста по-тежък в сравнение с в Италия, само че успокоява, че с карантина и възбрана за излизане наклонността може да се забави, предава Българска телеграфна агенция.

Алтъндиш обръща внимание и за забележителния дял на младежи измежду умрелите от COVID-19 в Турция. По думите му в Италия умрелите пациенти на възраст под 60 години са 1,7 %, в Испания те са 4,59 %, а в Турция, при първите 356 смъртни случая, този % е бил 20 на 100. Професорът отбелязва, че значими рискови фактори са диабетът, затлъстяването и неприятното хранене.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР