Темите за сигурността след нахлуането на Русия в Украйна, сигурността

...
Темите за сигурността след нахлуането на Русия в Украйна, сигурността
Коментари Харесай

Министрите на отбраната на България и РСМ са обсъдили войната в Украйна

Темите за сигурността след нахлуането на Русия в Украйна, сигурността на Западните Балкани и военните учения. Това са били тематиките, разисквани по време на срещата на министъра на защитата Драгомир Заков с министъра на защитата на Република Северна Македония Славянка Петровска, съобщи БНР.

България постоянно е подкрепяла евроатлантическата ориентировка на Северна Македония, съобщи министър Заков, както напомни, че страната ни е подкрепила участието на Скопие в Алианса:

" Имаме една доста ясна задача пред нас и пред нашите бъдещи генерации, в никакъв случай повече Балканите, може би в част от Западните Балкани, да не бъдат споменавани като барутния погреб на Европа. Има много съществени опасности пред страните от Западните Балкани, пред района, в който са нашите страни, тъй че като страни членки на НАТО, както споделих, ние би трябвало да създадем всичко належащо войната в Украйна да не се популяризира отвън границите на Украйна ".

България БГ има съдружник на западната граница, акцентира министър Петровска: 

 

" Непровокираната експанзия против самостоятелна и суверенна Украйна потвърждава, че няма дълготраен мир. Мирът и стабилността са нещо, за което би трябвало да работим всички дружно. Република България има на западната си граница съдружник, с който дружно гради груповата сигурност ".
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР