Темите не бяха свързани със съставянето на кабинет, каза Калина

...
Темите не бяха свързани със съставянето на кабинет, каза Калина
Коментари Харесай

Срещата в НС: Разбраха ли се партиите за бюджета, цените и д...

Темите не бяха свързани със съставянето на кабинет, сподели Калина Константинова от Политическа партия

Българска социалистическа партия инициира среща на парламентарно показаните партии в 48-ото Народно заседание. Темите, които разискват бъдещите депутати, са държавният бюджет, пари, инфлация и приходи. На влизане в срещата водачът на Левицата акцентира, че диалозите не са поръчка за коалиция сред Българска социалистическа партия, ГЕРБ-СДС, Движение за права и свободи и „ Продължаваме Промяната ”, които взеха присъединяване в нея.

„ Не говорихме за болшинства. Говорихме за това в случай че въпреки всичко не се стигне до сформиране на болшинство, по какъв начин да се направи бюджетът. Всички рецесии желаят ограничения, а обезпечеността на ограниченията е с дефицити. Всички си споделиха мнението, само че нямаме общо решение ”, сподели след срещата Йордан Цонев от Движение за права и свободи.

Калина Константинова от „ Продължаваме Промяната ” също разяснява диалозите. Тя съобщи, че не е имало диалог за сформиране на кабинет. Темите са били свързани само с бюджета на страната, ограничения за поддръжка на бизнеса и семействата. „ Ние изложихме всички 16 ограничения, които имахме. Не сме влизали в конкретика за суми и рамки, по-скоро посочихме посоката, в която ще вървим ”, разгласи тя.

" Съгласихме се, че бързо ще пожелаеме чуване на финансовия министър, с цел да забележим осъществяването на бюджета ", сподели още Константинова.

" Оценяваме срещата като ползотворна, градивна, експертна и неполитическа за сформиране на болшинство в Народното събрание ". Това съобщи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова

От думите й стана ясно, че увеличение на минималната работна заплата е тематика за всички присъстващи - ГЕРБ, Политическа партия, Движение за права и свободи и Българска социалистическа партия.

" Не срещна поддръжка понятието „ таван на цените ”. Като че ли имаше схващане по тематиката за облагата на държавните и на частните енергийни сдружения ", съобщи Нинова.

Тя заяви, че и Българска социалистическа партия ще издигне номинация за ръководител на Народното събрание.

Относно готвения от Демократична България първи за внасяне в 48-ото Народно заседание законопроект, водачът на левицата бе безапелационна, че няма да поддържат изпращане на военна помощ за Украйна.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР