Теменужка Петкова уверява, че това няма да се случи Прекратяването

...
Теменужка Петкова уверява, че това няма да се случи Прекратяването
Коментари Харесай

Ще поскъпнат ли горивата след прекратяването на концесията на пристанище „Росенец“

Теменужка Петкова твърди, че това няма да се случи

Прекратяването на контракта за концесия на пристанище „ Росенец “ няма да докара до повишаване цената на горивата. Това сподели в „ Тази заран “ по бТВ някогашният енергиен министър Теменужка Петкова. 

„ Държавата ще влезе в своите пълномощия и ще упражнява тази активност. „ Лукойл “ може да бъде ползвател и ще си заплаща съответните такси за това “, изясни тя.

Вчера беше препоръчано да бъде прекъсната концесията на „ Лукойл “ на пристанище „ Росенец “, което беше признато на първо четене от депутатите от комисията по икономическа политика.

„ В рамките на 48-ия парламент беше признат доста значим закон, който е обвързван с това да бъде транспонирано в българското законодателство условието на правилник 833/2014, който е обвързван с въвеждането на глобите против Русия предвид на експанзията в Украйна. С новата разпоредба бяха направени промени в Закона за концесиите, в границите на които се споделя, че всички концесии, които съществуват с съветски компании би трябвало да бъдат прекъснати “, изясни Теменужка Петкова.

Тя добави, че с този закон са дадени ясни инструкции на Министерски съвет да предприеме деяние и в границите на едномесечния период да се приключи концесията, само че по думите ѝ това не се е случило от служебното държавно управление.

„ Напротив, договорът продължи, те не са изпратили писмо до Европейска комисия, в този момент с този закон, който внесохме се прави ясната поръчка, че тази концесия би трябвало да бъде прекъсната в едноседмичен период от влизането в действие на закона “, изясни някогашният енергиен министър.

„ С новия законопроект страната ще вземе концесията на пристанище „ Росенец “ и ще упражнява тези действия. Всеки, който желае да има достъп до тази инфраструктура, ще заплаща такса на страната “, сподели още Теменужка Петкова.
 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР