Темата за връзката между природата и човека, за доброто и

...
Темата за връзката между природата и човека, за доброто и
Коментари Харесай

Над 100 български творци участват в първия литературен конкурс на БМФ Порт Бургас

Темата за връзката сред природата и индивида, за положителното и по какъв начин то може да бъде съхранено въодушеви 105 създатели на възраст от 10 до 80 години, изпратили свои произведения за присъединяване в първия книжовен конкурс на „ БМФ Порт Бургас ”. Концесионерът на пристанищните терминали „ Бургас Изток 2 ” и „ Бургас Запад ” разгласи състезанието на 24 май т.г. като част от обществената си стратегия. Условно той бе разграничен на две категории: за деца и възпитаници до 18-годшна възраст на тематика „ Дървото, което споделя приказки ” и за създатели на възраст над 19 години на тематика „ Дървото с положителния и неприятния плод ”. Регламентът не сложи никакви жанрови ограничавания. И в двете възрастови групи създателите участваха с есе, роман, фейлетон или стихотворение.

„ БМФ Порт Бургас ” е концесионер на двата пристанищни терминала от 2012 година и от този момент интензивно участва в публичния живот на града. Дружеството разгласи първия си книжовен конкурс, с цел да поддържа литературната традиция в морския град, въодушевена от хубостта и хуманизма, да спомага за откриването и популяризирането на нови литературни дарования, да насърчи основаването на творби, пропагандиращи присъщите за актуалния човек морални полезности. Рекордният брой участници потвърждава, че задачата е реализирана. Идеята излезе оттатък границите на Бургас. Информацията за състезанието доближи до огромен брой литературни клубове, учебни заведения, читалища и креативен сдружения в цялата страна. Със свои произведения в състезанието вземат участие създатели от съвсем всички градове в страната, а също и български създатели от чужбина – Англия, Канда и други Техните творби са към този момент в ръцете на способеното жури в състав: Николай Фенерски - публицист, есеист и сценарист;Елка Василева – стихотворец и журналист;Весела Джунджурова – представител на „ БМФ Порт Бургас ”.

Победителите ще бъдат оповестени на 13 октомври 2022 година на публична гала по награждаванетов Центъра за модерно изкуство и библиотека - Бургас, зала „ Акад. Константин Петканов ”, която ще започнев 18 часа и ще бъде предавана онлайн.Класиралите се на първо, второ и трето място ще получат парични награди. Наградените произведения ще бъдат оповестени в профилирани уеб сайтове за литература.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР