Темата за войната в Украйна е основна на Общото събрание

...
Темата за войната в Украйна е основна на Общото събрание
Коментари Харесай

Има искания Русия да бъде изключена от Съвета за сигурност

Темата за войната в Украйна е съществена на Общото заседание на Организация на обединените нации. Световни водачи разкритикуваха Русия от трибуната на форума през миналата седмица. Имаше даже и претенции Русия да бъде изключена от Съвета на сигурност на Организация на обединените нации, съобщи bTV.

Руският външен министър Сергей Лавров отбрани в Ню Йорк референдумите в окупираните от Русия украински територии. Той съобщи, че районите на Украйна, където се организират референдуми за присъединение към Руската федерация, ще бъдат под цялостна отбрана на Русия, в случай че те бъдат анексирани по време на реши единствено на годишната сесия на Общото заседание на Организация на обединените нации.

Лавров упрекна и Запада в “безпрецедентна русофобия ”. Американският президент Джо Байдън насочи предизвестие, че в случай че Русия анексира украински територии, реакцията на Съединените щати и съдружниците ще бъде бърза и сурова. Той предизвести за нови наказания, които биха били наложени на Русия, в случай че тя направи опит да анексира територии на Украйна, той още назова проведените референдуми от Русия като подигравка.

Основната тематика през миналата седмица на 77-ото Общо заседание на Организация на обединените нации беше войната в Украйна, а редица международни водачи насочиха остри рецензии към Русия. Сред тях бяха френският президент Еманюел Макрон, немският канцлер Олаф Шолц, както и турският президент Реджеп Ердоган. Притесненията пък на Запада и на Съединените щати се ускориха, откакто в сряда съветският президент Путин разгласи частична военна готовност в страната, както и предизвести за вероятно потребление на нуклеарни оръжия. След това на Общото заседание се чуха даже и претенции Русия да бъде изключена като непрекъснат член на Съвета на сигурност на Организация на обединените нации.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР