Темата за тълкуване на сънища предизвиква интерес от много години

...
Темата за тълкуване на сънища предизвиква интерес от много години
Коментари Харесай

9 често срещани сънища и какво означават те

Темата за пояснение на сънища провокира интерес от доста години и има за какво. Разбирането на по-дълбокото значение на сънищата може да докара до осъзнаване на това по какъв начин се чувствате и мислите, което може да бъде от изгода за обезпечаване на персонално просветление. 

Разбиране на тълкуванията на

Известният психоаналитик  Зигмунд Фройд  разказва сънищата като " кралския път " към  несъзнаваното  и допуска, че посредством проучване на очевидното наличие на сънищата можем да извадим нескрито скритите и несъзнателни стремежи, които водят до  тях. 

Анализирането на знаците на сънищата и приписването на смисъла им се трансформира в източник както на развлечение, по този начин и на саморефлексия в известната просвета. Значат ли нещо сънищата? Можете ли да научите своите несъзнателни стремежи като тълкувате сънищата си?

Какво ви споделят вашите сънища и дали разкриват същинските ви усеща зависи от разнообразни фактори. Въпреки че някои модерни теории за сънищата допускат, че отговорът е не - че сънищата може да имат по-биологичен съставен елемент или даже да се дължат на позицията на сън - това не е спряло тълкувателите и анализаторите да се опитат да разпознават какво значат постоянно срещаните тематики и знаци на сънищата.

Нека разгледаме по-подробно някои от най-често срещаните сънища и какво споделят книгите за пояснение на сънища за тях.

Падане
 2375744

 

Сънищата за рухване от огромна височина са доста чести. Въпреки че има известен мит, че в случай че ударите земята в съня си, ще умрете в действителния живот, това просто не е правилно. И по този начин, какво тъкмо могат да значат сънищата за рухване?

Според доста известни тълкувания на сънища и най-малко едно изследване, падащите сънища са знак, че нещо в живота ви не върви добре. Може да допуска, че би трябвало да преосмислите избор, да вземем за пример, или да обмислите нова посока в някоя област от живота си.

" Сънят за рухване е доста постоянно срещан. Това е знак на боязън в действителния живот – може би на неуспех в работата или в любовния живот ", споделя Ръсел Грант, създател на " The Illustrated Dream Dictionary ". Той прибавя, че " Падането постоянно показва потребност да се оставите на течението и да се насладите на живота повече ". 

Гол на обществено място

Имали ли сте в миналото един от тези неуместни сънища, в които се появявате в учебно заведение или в офиса в костюма си за рожден ден или гол? Не се тормозете - сънуването да си гол надали е извънредно. 

Пени Пърс, създателят на " Dream Dictionary for Dummies ", допуска, че сънуването на обществена голота може да значи, че се чувствате подправен или че се страхувате да разкриете своите недостатъци и дефекти. 

Преследване

Сънищата, които демонстрират, че сте преследвани от прочут или чужд нападател, могат да бъдат изключително ужасяващи. И доста хора сънуват този вид сънища.  Но какво споделят те за това, което се случва в мозъка ви?

Тълкувателите на сънища постоянно допускат, че такива сънища значат, че се пробвате да избегнете нещо в всекидневието си. Тони Крисп, създателят на " Речник на сънищата ", допуска, че да бъдеш преследван насън може да значи предпочитание да избягаш от личните си страхове или стремежи. 

Ключът към разбирането какво може да значи подобен сън зависи частично от самоличността на вашия преследвач. Ако е:

Животно: Може да се криете от личния си яд, пристрастености и други усеща.

Неизвестен преследвач: Ако вашият преследвач е мистериозна, непозната фигура, това може да съставлява прекарване от детството или предходна контузия.

Представител на противоположния пол: Крисп допуска, че това значи, че се страхувате от любовта или сте преследвани от предходна връзка.

Загуба на зъби

Какво значат сънищата, в случай че ви паднат зъби? Пени Пърс, създателят на " Dream Dictionary for Dummies ", допуска, че сънуването на загуба на зъби може да има доста смисли. 

Това може да значи, че се притеснявате за своята прелест или външен тип, да вземем за пример. Може също по този начин да значи, че сте загрижени за способността си да поддържате връзка или че сте загрижени, че може да сте споделили нещо неловко.

" Истинската същина на зъбите е тяхната дарба да прегризват, да режат, раздират и смилат ", изяснява тя. " Ако зъбите ви паднат, вие губите персоналната си мощ и способността си да бъдете настоятелни, решителни и да се самозащитавате. "

Смърт

Смъртта е друга постоянно срещана тематика на сънищата  и тази, която може да бъде изключително притеснителна. Сънуващите от време на време сънуват гибелта на обичан човек или даже личната си такава. Популярните тълкувания на сънища допускат, че такива сънища отразяват паника за смяна или боязън от незнайното.

" Подобно на гибелта, смяната може да бъде страшна, тъй като – също като гибелта – ние не знаем какво е " от другата страна " на смяната, заради което сънуващият разум отъждествява смяната със гибелта ", допуска Лаури Льовенберг в книгата си " Сън ". 

Льовенберг също има вяра, че сънуването на гибелта на обичан човек може да отразява сходен боязън от смяна, изключително във връзка с нашите деца. Когато детето пораства, мозъкът на родителя стартира да се чуди къде е изчезнала по-младата версия на детето. Сънищата за умиране затова отразяват тип печал за миналото време.

Тест/контролно/изпит

Проучванията също по този начин откриха, че сънищата за полагане на тест са постоянно срещани. Според Крейг Хамилтън-Паркър, създател на " Скритото значение на сънищата ", явяването на изпит в съня ви може да разкрие прикрит боязън от неуспех.
 2375746
" Изпитите са стресиращи прекарвания, при които ви карат да се изправите лице в лице с минусите си ", написа той. " Да сънувате неуспех на изпит, забавяне за изпит или неопитност демонстрира, че се чувствате неподготвени за провокациите на будния живот. "

Изневяра

Сънуването, че вашият брачен партньор или сантиментален сътрудник ви изневерява с някой различен, може да бъде необикновено обезпокоително. В някои случаи хората даже стартират да се чудят дали сънят може в действителност да е истина. Сънуването, че сътрудникът ви е погрешен, значи ли, че това може да се случи? Или че към този момент се случва?

Въпреки че тези сънища може да са отражение на страхове от невярност, сходни сънища евентуално не значат, че брачният партньор ви изневерява или ще изневерява, споделят Триш и Роб Макгрегър, създатели на " Пълен речник на сънищата: Наръчник до леглото, с цел да разберете какво значат вашите сънища. "

" Това е още една фантазия " ами в случай че " – вие тествате границите на действителността ", допускат създателите. 

Ив Адамсън и Гейл Уилямсън, създатели на " The Complete Idiot`s Guide Dream Dictionary ", настояват, че сънищата за невярност демонстрират проблеми с доверието, лоялността и връзката в една връзка. " Ако вие или вашият сътрудник сте изневерили в съня си, единият от вас не получава това, от което се нуждае от тази връзка сега ", пишат те. 

Летене

Много хора сънуват, че летят.  Мечтите за хвърчене могат да бъдат вълнуващи и даже освобождаващи, само че от време на време могат да бъдат и много плашещи (особено за тези, които се опасяват от височини).

Според Тони Крисп, създател на " Речник на сънищата ", сънищата за хвърчене постоянно имат две доста разнообразни страни. Те могат да съставляват възприятие за независимост и самостоятелност. От друга страна, те също могат да демонстрират предпочитание за бягство от действителностите на живота.

" Летенето самичък се случва най-често ", написа той, " показвайки самостоятелния аспект на летенето. Но защото постоянно включва позитивни усеща на наслаждение, летенето може да изобрази нашата сексуалност… изключително аспекти от нея, изразяващи независимост от обществени правила и ограничавания. "

Бременност

Тълкувателите на сънища постоянно допускат, че сънищата за бременност съставляват всичко - от творчество до боязън. Дейвид С. Лоф, създателят на " Речник на сънищата ", има вяра, че сънищата за бременност от време на време могат да съставляват страховете на дамата, че е несъответстваща или не добра майка. 

Авторът Тони Крисп има друго мнение, като допуска, че сънищата за бременност демонстрират, че сънуващият развива някаква област на капацитет или задълбочава връзка. Тълкувателят на сънища Ръсел Грант написа, че тези сънища предвещават сложни времена. 

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР