Темата за психическото здраве е изключително важна и е престъпно

...
Темата за психическото здраве е изключително важна и е престъпно
Коментари Харесай

Моника Валериева проговори за психическото си здраве и ужасяваща мисъл, която ѝ минавала през ума

Темата за психическото здраве е извънредно значима и е незаконно от наша страна, като общество, че я неглижираме, не приказваме за нея. Именно събитията през последните дни накараха някои известни българи да приказват за това, през което са минали, с цел да възстановяват диалозите на тази тематика.

Виж още: Защо се стигна до съдбовния скок? Основните версии за нелепата загуба на Денис Теофиков

Сред тях бе и Моника Валериева, за която знаем, че се е сблъсквала с паник офанзиви, само че това надалеч не е всичко, през което е прекосявала моделката. " Толкова мощни паник офанзиви съм имала, че даже не съм могла да мръдна. Буквално се схващат мускулите, не можеш да мръднеш, мислиш си, че умираш. Била съм на доста тежки успокоителни ", разкрива тя, само че това надалеч не е всичко.

" Имала съм натрапчиви мисли за самоубийство. Тогава не си съответен, не го искаш действително, не искаш да си сложиш завършек на живота... по тази причина се споделят " натрапчиви мисли ", споделя тя. При нея " натрапчивата мисъл " била, че би трябвало да отиде на терасата си и да скочи през нея и е серпантина сама себе си. " Много е налудничаво - да спираш себе си и да си в смут от своите мисли ", разяснява Моника Валериева.

Виж още: След раздялата: Влогърката Стела с козметична намеса, похвали се с нови устни 

Красавицата разкрива, че е била в клиника поради паник офанзивите. " Когато гледате моя метод на живот, че аз пътувам, развличам се, аз се сблъсквам със своите страхове. И знайте, че виждате човек, който също се е сблъсквал с паник офанзиви и може би ще се сблъсква ", прецизира Моника Валериева.

Моделката е преодоляла тези рецесии благодарение на своето семейство, другари и най-много на себе си. " Лекарствата ми са били единствено една патерица ". 

Виж още: Задава ли се женитба? Никол Бутева и приятелят ѝ към този момент коментирали темата 

Моника Валериева разяснява, че паник офанзивите и депресивните положения не са " съвременни заболявания " на известните, а нещо, с което се сблъскват доста хора и моли да се обърне по-сериозно внимание на хората, борещи се с тези положения.

Изображение: https://www.instagram.com/monikaavalerieva/

Източник: vbox7.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР