Темата за предоставяне на неутрален статут на Украйна е една

...
Темата за предоставяне на неутрален статут на Украйна е една
Коментари Харесай

Русия: Страните максимално сближиха позициите за неутралитета на Украйна

Темата за даване на безпристрастен статут на Украйна е една от основните на договарянията, по която страните съумяха оптимално да сближат позициите си, сподели Владимир Медински, асистент на президента на Русия, началник на съветската делегация, представен от РИА Новости. към този момент няма удостоверение на тази информация от украинска страна.

Според Медински съветската страна е " някъде по средата " по въпроса за демилитаризацията на Украйна.

" Що се отнася до демилитаризацията, бих споделил 50 на 50. Факт е, че не съм акредитиран да разгадавам никакви детайлности от договарянията и няма да го направя. Нито съответни числа, нито причини на договарящите страни, само че в тази част ние сме някъде по средата ", сподели помощникът на президента на Руската федерация.

В същото време Медински уточни, че договаряния лице в лице сред Путин и Зеленски могат да бъдат разисквани едвам след подписването на мирния контракт .

" Аз безусловно не съм подготвен да разясня това, единствено ще кажа, че преди да приказвам за срещата на водачите, е належащо делегациите на договарящите да приготвят и съгласуват текста на контракта, след което текстът на контракта, съгласно нашите оферти, би трябвало да бъде парафиран от външните министри , надлежно (договорът) да бъде утвърден от държавните управления , едвам по-късно има смисъл да се приказва за срещата на върха на държавните глави ", сподели Медински.

Същевременно Медински предизвести, че някои екстремистки апели , като този на съветника на украинския президент Алексей Арестович за осъществяване на " релсова война " може доста да навредят на преговорния развой сред Русия и Украйна. По-рано Арестович прикани за атакуване на железопътната инфраструктура в южната част на Украйна и Беларус, с цел да се пресечен маршрутите за прекачване на съветски сили.
 Путин цитира Светото писание, говорейки за войната в Украйна
Путин цитира Светото писание, говорейки за войната в Украйна

Така той изяснява дейностите си

" Най-малко бих желал да разясня апелите на Арестович, прочут украински видеоблогър, който се показва като консултант на президента на Украйна, съгласно мен, по въпросите на сигурността и войната. Неговите изявления могат да се поясняват като директен апел към тероризъм ", акцентира Медински.

Именно този апел, излъчен по YouTube стана прична за наличието на платформата за видеосподеляне,а неназовани източници обявиха, че YouTube може да бъде спрян " другата седмица " или " още през днешния ден ".

В четвъртък съветникът на ръководителя на кабинета на президента на Украйна и участник в директните договаряния с Русия , споделя, че . Той е декларирал това в изявление за полските медии, а думите му цитира УНИАН.

По рано президентът на Украйна Володимир Зеленски , които страната отстоява при договарянията с Русия - прекъсване на войната, възобновяване на териториалната целокупност, гаранции за сигурност, заяви Укринформ.

Също по този начин стана ясно, че украинската страна е отхвърлила настояването на Кремъл да одобри безпристрастен стату т по

Киев припомня, че страната към този момент е обявявала неутралитет и статут на необвързана през 2010 година, а четири години по-късно и инспирира основаването на ДНР и ЛНР от.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР