Темата за пътната безопасност набира все по-широка популярност и се

...
Темата за пътната безопасност набира все по-широка популярност и се
Коментари Харесай

Неразумно и опасно: Камион без стопове се движи в тъмното по АМ “Тракия“

Темата за пътната сигурност набира все по-широка известност и се трансформира в част от политическия дневен ред, което се дължи от една страна на „ черната” статистика за броя на пътнотранспортните катастрофи (ПТП) и броя на починалите и ранените в тях и въпреки това, на критичността на обществото към „ неразумното” шофиране.

Неразумно е да се кара по автомагистралата с изгорели всевъзможен тип светлини по транспортното средство. Още по-неразумно е това да се случва в късните часове на денонощието. Точно един подобен водач на камион за транспорт на стъкла за малко не стана причина за ПТП на Автомагистрала „ Тракия”. Не се знае дали това е единствената нередовност по транспортното средство.

Видеото ни изпрати наш четец, прибиращ се по автомагистралата в посока Бургас-Пловдив.

„ Този водач се движеше в тъмното без работещи стопове откъм гърба. Просто всички го виждат в последния миг. Така стават катастрофите”, написа Силвия, която е снимала клипа с камиона.

Катастрофите по аутобана в региона на Пловдив зачестиха с понижението на температурите и честите за сезона дъждове и снегове. Причините за ПТП-тата в множеството случаи са превишена скорост, неспазване на отдалеченост и несъобразяване с пътната настилка и атмосферните условия. Комбинацията от всичките постоянно води и до верижни произшествия.

Апелираме водачите при потегляне на път да се движат с нараснало внимание и с механически изправни коли. Отговорността на пътя е на всички участници в придвижването и неналичието на такава може да заплаши живота както на нас и нашите пасажери, по този начин и на останалите участници в придвижването.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР