Темата за културната промяна е близко свързана с начина, по

...
Темата за културната промяна е близко свързана с начина, по
Коментари Харесай

"Индустрия 4.0": Технологиите в производството се променят по-бързо от културата на работещите

Темата за културната смяна е близко обвързвана с метода, по който идващото потомство схваща и възприема промишлеността, показаха участниците в панела

© Цветелина Белутова Още по тематиката
Индустрия 4.0: Новите технологии желаят гражданска война в мисленето за образованието

Новите работещи имат потребност от нови познания и рядко са лоялни на компании
28 сеп 2017
Индустрия 4.0: Ключът е в шерването на хрумвания сред фирмите и работа с данни

Бизнесът би трябвало да е квалифициран за гражданска война, не за промени, считат участниците в конференцията
28 сеп 2017
Индустрия 4.0: Технологичното бъдеще към този момент е тук, би трябвало да се приспособяваме

В България има инженери, само че вложенията са малко, показаха участници в конференцията
28 сеп 2017

Дигиталната промяна в обичайните промишлености към този момент се случва, само че към момента е рано да се каже до каква степен ще доведат измененията. Основното предизвикателство е, че технологиите напредват и се внедряват по-бързо, в сравнение с се трансформира културата на работещите. Около това мнение се сплотиха участниците в полемиката " Дигитална промяна и подготвеност за цифрова просвета на обичайните промишлености " на конференцията " Индустрия 4.0 ", проведена от " Капитал ", община Пловдив и Trakia Tech.

Трудната смяна

Характерно за смяната в промишлеността е, че тя се води най-много от потреблението. " Успешният fintech е този, който се търси от клиентите, а друг, който е подсилен от дадена организация или в който са вложени големи суми ", сподели изпълнителният шеф на Банка ДСК Юрий Генов.

Изискванията на клиентите движат трансформацията и в областта на производството, добави Андрей Цеков, началник на отдел " Качество " в пловдивската компания " Биомашиностроене ", която създава софтуерно съоръжение за хранителната промишленост и фармацията. По думите му клиентите, а и самият пазар са доста взискателни и по тази причина през годините сдружението влага доста в пространства, машини и съоръжение, внедряване на ERP система и така нататък " Вдигнахме равнището заради развиване на промишлеността и новите технологии. Основното предизвикателство е, че ние се развиваме доста по-бързо от служащите ", уточни той и добави, че смяната на културата е основна задача, по която към този момент работят.

Дигиталната промяна стартира преди десетки години, като всички промени са учредени на поддръжката, която промишленостите употребяват от IT бранша, уточни Александру Тулайи, изпълнителен шеф на фондация " Клуж – град на нововъведенията ". " Трансформацията води до такава степен, че бизнесът се обръща от " атомно " ръководство на активността към ръководство в поток. " Най-сериозното ограничаване на този развой съгласно него е ритъмът на бизнеса. " Въпреки че имаме доста огромно ускорение в развиването на технологиите, не се следи толкоз голяма смяна. Това ни демонстрира, че към този момент не се занимаваме с софтуерни или административни процеси, а в действителност с културни ", разяснява той.

Новото потомство

Темата за културната смяна е близко обвързвана с метода, по който идващото потомство схваща и възприема промишлеността, показаха участниците в панела. " Много е мъчно един юноша, който употребява смарт телефон от двегодишен, да стартира да работи с ъглошлайф ", сподели Цеков. И добави: " Трябва да вкарваме новите технологии, да цифровизираме производствата, с цел да бъдем привлекателни за младежите. "

Според мениджъра отдел " Предприемачество " в Brightlands Innovation Factory Винс Меенс обаче всяка специалност може да се показа по занимателен метод, а не като тежка работа. " Всяка година каним деца в нашия кампус да учат програмиране, да си играят с 3D принтера и да преглеждат фабриката. Така се учи просвета и се притеглят младите ", уточни той.

По думите на Генов парадоксът е, че потребителите и фрагментите са едно и също потомство. " Това също е голяма промяна, обвързвана с промишленост 4.0. Създаваме и консуматори, и хора, които основават технологията ", разяснява той.

Прекрасният нов свят

Технологиите трансформират целия свят към нас и хората би трябвало да се приспособят към това, считат участниците в полемиката. " Когато приказваме за block chain технологиите, на процедура приказваме за смяна на активите, за самостоятелност. Човек към този момент няма да е притежател на колата си – тя ще бъде собствен личен самостоятелен сътрудник и няколко души ще могат да употребяват еднакъв актив ", уточни Меенс. Според него в бъдеще колите евентуално ще имат своя лична банкова система за заплащане и сами ще си поръчват гориво и поправки. " Трябва да приемем концепцията, че всичко, което произвеждаме, ще бъде доста по-различно от това, с което сме привикнали ", сподели той.

" Индустрия 4.0 " в действителност махна границите на пазара и на производството и даде опция на всички искащи квалифицирани фрагменти да работят за консуматори по целия свят, счита Генов. " В момента надареният пловдивчанин да вземем за пример не е привързан с индустриалното дружество в района. Ресурсът, към който се обръща всяка индустриална самодейност, към този момент не е толкоз териториално стеснен. Това основава нови вероятности и благоприятни условия за всеки ", уточни той.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР