Темата за европейската перспектива на Република Северна Македония трябва да

...
Темата за европейската перспектива на Република Северна Македония трябва да
Коментари Харесай

Премиерът Петков: Темата за РСМ трябва да бъде решена само и изцяло от народните представители

Темата за европейската вероятност на Република Северна Македония би трябвало да бъде решена единствено и напълно от народните представители.

С решение на Министерския съвет слагаме завършек на всевъзможни спекулации по въпроса, съобщи при започване на постоянното държавно съвещание министър председателят Кирил Петков.

Всяко предложение от страна на Френското председателство на Европейски Съюз, от страна членка или от Европейската комисия, обвързвано с одобрение на началото на договаряния за участието в Европейски Съюз на Република Северна Македония и Република Албания, направено в границите на подготовката или при провеждането на съвещанията на Комитета на непрекъснатите представителите или на Съвета „ Общи въпроси “, което се отклонява от Рамковата позиция на Министерския съвет от 2019 година, да се изпраща неотложно от Постоянното посланичество на Република България към Европейски Съюз на Комисията по външна политика на Народното събрание. Това планува част от решението на държавното управление.

Представителите на Република България в Комитета на непрекъснатите представители и в Съвета „ Общи въпроси “ да не показват единодушие с описаните оферти до разискването им в Народното събрание. А при отхвърлянето им от Народното събрание, да изразят негативна позиция по тях, написа още в решението на кабинета.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР