Темата за бездомните животни на Варна винаги е била неглижирана

...
Темата за бездомните животни на Варна винаги е била неглижирана
Коментари Харесай

Павел Раличков, кандидат за кмет на Варна от Ккоалиция „БСП за България“: „Можем да решим проблемите с бездомните животни хуманно“

Темата за бездомните животни на Варна постоянно е била неглижирана от общинските управляващи и кметската администрация. Тези животни оставаха незабелязани прекомерно дълго, а животът  им по улиците на града ни провокира страдалчество, както за феновете на животни, по този начин и за тези, които изпитват дискомфорт от наличието им. Ако има нещо, което сплотява тези две групи хора, то това е мнението, че бездомни животни не би трябвало да има. Това е един, бих споделил, цивилизационен проблем, разрешаването на който изисква познаването му.

Всички сме наясно, че кучетата и котките по улицата не падат от небето, те са изхвърленото нежелано потомство на домашни животни.



Освен вътрешната ми увереност, степента на развиване като общество за която претендираме, изисква от нас да решаваме тези проблеми хуманно. Въпреки вменените по закон отговорности, до в този момент общината нито е правила особени старания в тази тенденция, нито пък са били хуманни.

Като гражданин на Варна и като родител, доста бих желал нашия град да бъде образец в това отношение, само че с цел да бъде реализирано това е нужна доста работа.

Ще изброя главните цели в тази област, за които ще работя и упорствам:

1. Построяване на нов подслон за кучета. Това е едно неотложно начинание заради обстоятелството, че съществуващият е в, меко казано, извънредно положение и по ред аргументи е извънредно несъответствуващ за ефикасна работа.

2. Извършване на ремонт на съществуващия подслон. В годините обратно са осъществявани доста поправки там, само че единствената забележима диря от тях са изхарчените пари. Друг резултат няма... Щеше да е отлично в случай че въпреки всичко общината беше обръщала внимание на поддръжката на оборудванията и не се постановяваше да се харчат още веднъж пари.

3. Контрол на притежателите на животни. Както към този момент загатнах, бездомните животни са артикул на човешката безнаказаност. Община Варна и сега разполага със чиновници за подобен надзор, само че повече от явно е, че тяхната успеваемост би трябвало да бъде засилена.

4. Изготвяне и пускане на стратегия за кастрация на домашни животни. Освен, че притежателите не дължат такса към общината в случай че домашния им любим е скопен, кастрацията носи основни изгоди във връзка с здравния статус на животното, както и се заобикаля риска от нежелано поколение при положение, че животното бъде изгубено.

5. Изготвяне и пускане на стратегия за кастрация на безстопанствени котки.

6. Изготвяне на стратегия за учебно и извънкласно образование за подрастващи на тематика хуманно отношение към животните. Много бих желал тази точка да беше непотребна, само че, за жалост, последните години сме очевидци на притеснително възходяща детска експанзия. Тъй като считам това за сложен проблем на нашето общество, имам вяра, че положителното ни бъдеще зависи от това какви деца сме възпитали.

7. Съвместна работа с неправителствения бранш, който дълги години е заставен да замества общината в този бранш.

Макар и единствено в седем точки, за осъществяването на тези задания е нужна доста работа. Ако просто желаех Вашия глас, щях да ви обещая и период за постигането им. Но истината е, че триумфът зависи от прекалено много фактори. Това което желая, е да ми дадете късмет, всички дружно да променим Варна и да върнем нейния искра.

Варна може да бъде добър собственик за своите животни!

Варна може с мен, Павел Раличков. Гласувайте за мен и моя тим с №1!

 

Купуването и продаването на гласове е закононарушение!

 

*публикация
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР