Темата с климатичните промени, които се превърнаха в криза, заради

...
Темата с климатичните промени, които се превърнаха в криза, заради
Коментари Харесай

Климатичните промени водят до все повече екстремни природни прояви

Темата с климатичните промени, които се трансфораха в рецесия, поради забавянето на реакцията на хората, демонстрира от ден на ден върхове и рискови прояви на времето. Дневният ред на политиката и стопанската система е от ден на ден обвързван с тази тематика ". Това сподели за БНР Борислав Сандов от Фондация за околна среда и земеделие.

По думите му съществува теоретичен консенсус за това, че съществуват промени на климата, довели до рецесия, и за това, че извършител на тези промени е човешката активност, изключително през последните десетилетия с акумулацията на парникови газове.

" Виновните за положението на климата са най-много компании, занимаващи се с нефтодобив, огромни корпорации за изкуствени торове, избрани страни. Те имат интерес тази тематика да бъде замитана под килима... Тези страни пробват да блокират напредъка на равнище световни водачи в това да се подхващат повече стъпки в посока зелена технология, зелена стопанска система ", разяснява Сандов.

По неговото мнение Европейският съюз има основна роля в спасяването на климата като цивилизационен водач.

" У нас обаче няма предпочитание за прекосяване към непопулярни ограничения и има едно мощно консервативно предпочитание нещата да се запазят такива, каквито са, тъй като можем да навредим на нечий интерес ", означи Сандов.

Борислав Сандов разяснява и самодейността в Европейски Съюз за избавяне на пчелите:

" Проблемът с пчелите е стигнал сериозна точка. Изчезването им и резултатът, който те имат върху нашето ежедневие - имат отговорност за над 1/3 от храната, която слагаме на масата си, и за над 2/3 от плодовете и зеленчуците. Те, дружно с дивите опрашители, са причина за над 80% от земеделската продукция в международен проект ", заключи специалистът.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР