Темата с Джемкорп тепърва започва. Не трябва постоянно да се

...
Темата с Джемкорп тепърва започва. Не трябва постоянно да се
Коментари Харесай

Десислава Трифонова, ГЕРБ: Темата с "Джемкорп" тепърва започва

Темата с " Джемкорп " занапред стартира. Не би трябвало непрекъснато да се пробват да избавят галеника Кирил Петков и неговата свита. Този меморандум е към момента в действие. Това съобщи Десислава Трифонова от ГЕРБ пред bTV по отношение на тематиката с меморандума с „ Джемкорп “.

Тя цитира енергийния министър, който споделя, че сега този меморандум е към момента в действие. Трифонова сподели в допълнение съглашение сред „ Джемкорп “, IP3 Corporation и Министерство на енергетиката.

" Имаме съглашение сред " Джемкорп " и министерството на енергетиката. Изрично написа, че меморандумът ще бъде преустановен от датата на подписването от отсрещната страна, т.е. от „ Джемкорп, на което стои единствено един единствен автограф. Тоест, едностранно преустановяване с един автограф. Ние нямаме такова нещо.

Според нея по силата на интернационалното право такова нещо няма.

„ Вътре в меморандума е уредено, че единствено в писмена форма по взаимно единодушие или с едностранно, категорично е написано - когато прекратяваме по взаимно единодушие двата подписа наложително би трябвало да са вътре – на министъра на енергетиката. Тоест, едностранно с един автограф на министъра на енергетиката и двустранно – с подписа в това число на „ Джемкорп “.

Трифонова добави, че за " Топлофикация София " става дума единствено за една точка, освен това нелегално.

" Кирил Петков в никакъв случай не е нареждал да има инспекция на ДАНС във връзка с " Джемкорп ". Петков персонално внесе точка, с която среща членовете на Министерски съвет с отчета на ДАНС. Скандалът избухна по съображение на този отчет. Въпреки всички констатации на ДАНС, той не е уведомил Министерски съвет, с цел да бъдат подхванати дейности по неговото преустановяване. "

Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР