Темата с българската позиция за еврочленството на Северна Македония продължава

...
Темата с българската позиция за еврочленството на Северна Македония продължава
Коментари Харесай

Предложението от Франция: Ще имаме ли единна позиция по документа за РСМ?


Темата с българската позиция за еврочленството на Северна Македония продължава да основава напрежение и в българския парламент. Министерството на външните работи внесе плана на протокол от последното контрактувано със Скопие.

bTV разполага с плана на Протокол от междуправителствената комисия. Неговата достоверност не беше нито доказана, нито отхвърлена от Министерство на външните работи и от депутати от парламентарната външна комисия.

Проектът, който имаме, е от 3 юни, няма автограф от двете страни и в него е записано, че „ Правителството на България декларира подготвеност да даде единодушие за осъществяване на Първа междуправителствена конференция на Европейски Съюз и Северна Македония при изискване, че тя се организира директно откакто Скопие включи в Конституцията тези нейни жители, които живеят на територията на страната и са част от българския народ. От своя страна държавното управление на Северна Македония поема ангажимент, че ще завърши съответните конституционни процедури преди провеждането на конференцията.

Проектът на протокол от съвещанието на държавните управления на България и Северна Македония към този момент е във външна комисия в Народното събрание.

Българска социалистическа партия, ГЕРБ и Движение за права и свободи се въздържаха от коментар по тематиката със Скопие, а от „ Възраждане “ обявиха, че няма да поддържат френското предложение.

От Министерския съвет резервираха безмълвие.

Повече вижте във видеото.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР