Темата ,,Пожарна безопасност на читалищните обекти – нормативна уредба, отговорности

...
Темата ,,Пожарна безопасност на читалищните обекти – нормативна уредба, отговорности
Коментари Харесай

Читалищни дейци си припомниха правилата за пожарна безопасно...

Темата,,Пожарна сигурност на читалищните обекти – нормативна уредба, отговорности и стопанисване,, се трансформира в забавно информативно занимание за още една група от секретари и ръководители на читалища от общините: Брацигово, Пазарджик, Панагюрище Пещера, Стрелча и за гостите от Долна баня и Костенец. Вторият конгрес за разкриване на Читалищна образователна година 2021-2022 в Регион Пазарджик бе извършен на 6 октомври в читалище,,Христо Ботев-1897 година,, в регионалния град. С реализирането на следващи сходни начинания РЕКИЦ,,Читалища,, съумя да даде опция за включване на всички искащи, спазвайки противоепидемичните ограничения за ограничавания на броя участниците в семинари.

Ст. контрольор и шеф работа Румен Маргитин от РСПБЗН – Пазарджик срещна аудиторията с особеностите на горене на другите материали, развиването на пожарите и провалите им. Акцентира върху стъпките, които се подхващат при възникването на огнено злополучие. Представи типовете пожарогасители, предназначението и методът им на деяние. Презентира нормативната база, регламентираща отговорностите на ръководителите на читалища за правене на противопожарно досие на обекта и евакуационни проекти, както и за осъществяване на учения с персоналния състав. Чрез РЕКИЦ,,Читалища,, всеки от обучаемите ще получи създадения от ст. инсп. Маргитин електронен пакет със съответните нормативи и мостри.

Цялото показване на тематиката беше някак живо! Лекторът включваше участниците в процеса, извличайки техният опит и предходни познания. А практическото образование за работа с пожарогасител се оказа прочувствено прекарване за читалищните експерти, които за наслада нямаха подобен действителен опит. И те споделяха чувство за почит от огъня до момента в който пробват гасене, въпреки опитът да се случваше в следена среда в градинката пред читалището-домакин. Там непринудено се оформи завладяваща осведомителна сказка със сладкодумния огнеборец Маргитин. Темата се разшири до битови пожари. Присъединиха се минувачи. Майка с две деца се включи в практическите извършения дружно с наследниците си.

След втория теоритичен панел в зала и привършване на тематиката, последва приветствие за началото на новата Читалищна образователна година от инж. Радка Енчева-Кочева и показване на краткосрочната обучителната стратегия на РЕКИЦ,,Читалища,, - Пазарджик за Регионалната гилдия.



Почерпка с традиционно-български тестени изкушения, приготвени от сръчните ръце на секретаря на НЧ,,Ванчо Пашов-1884,, с. Поибрене, сътвори чувство за същински празник по нашенски!

инж. Радка Енчева-Кочева, РЕКИЦ,,Читалища,, - Пазарджик
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР