Тема с продължение и щастлива и логична развръзка – Христо

...
Тема с продължение и щастлива и логична развръзка – Христо
Коментари Харесай

Христо Ковачки загуби делото за клевета срещу Владислав Панев

Тема с продължение и щастлива и разумна развръзка – Христо Ковачки загуби делото за клюка, което заведе против мен, по тази причина че през 2019 година направих серия от разкрития по какъв начин неговите Топлоелектрическа централа внасят и горят отпадъци, с което повреждат здравето на хората и околната среда в регионите на Гълъбово, Перник и Бобов дол

Надявам се това решение да е крачка към връщане на справедливостта в България, към това всички да сме равни пред закона, към свободата да не те е боязън като разкриваш далаверите на властта и обвързваните с нея олигарси. Ето и част от претекстовете на съда:

„ Видно от изявленията на ответника (аз), те не са ориентирани против ищеца (Ковачки), а целят да провокират публичен спор във връзка със замърсяването на въздуха и опазването на околната среда, както и във връзка със субсидиране на предприятия в енергийния бранш, които касаят публичното здраве “

„ Съдът намира, че изразите „ Присъствието на състезател като Ковачки в бранша е също задоволително именито “ не са обидни, доколкото е общоизвестно, че от години ищецът участва със свои компании в енергийния бранш, за което свидетелстват голям брой медийни изявления “.

„ Съдът намира, че изразът „ Ковачки гори боклуци, трови ни и взема от нашите пари “, както и „ фирмите на Ковачки започнаха масиран импорт на отпадъци от Италия за изгаряне “ не са оскърбителен “.

„ Дори да се одобри, че с изявленията се приписват избрани дейности, от голям брой изявления в медиите се открива, че са подхванати инспекции от компететни органи след сигнали за застрашаване на екологичната сигурност на България с горене на вносни боклуци. В този смисъл тези изявления кореспондират със мнения на способени държавни органи и изявления на техни представители “.

„ Във връзка с приложение на член 10 от Европейската спогодба за отбрана на правата на индивида, следва да се съобрази дали обявата има принос за спор в публичен интерес. В решението е посочено, че е значима ролята на пресата в едно демократично общество. В случая замърсяването на околната среда и човешкото здраве са предмет на публичен интерес. В този случай колкото по-голяма е осведомителната стойност за обществеността, толкоз повече ползата на лицето (Ковачки) да бъде предпазено от публикуването следва да отстъпи “.

„ Изразите „ Боклуците на Ковачки “, „ Финансов стопанин “ и „ Воденичен камък освен за енергетиката, само че и за цялата българска промишленост “, не са обидни.

„ Не са оскърбителен изказванията „ феодално подвластни от назначения от властта водещ шеф “, „ държи топлоснабдяването на няколко средноголеми български града “ и „ коза с изкарването на служащи на улицата го е играл неведнъж “.

Владислав Панев
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР