Тема с продължение. държавата отново обеща, че в карловските наводнени

...
Тема с продължение. държавата отново обеща, че в карловските наводнени
Коментари Харесай

Защо безплатните дърва в наводненото село Богдан поскъпнаха?


Тема с продължение. страната още веднъж даде обещание, че в карловските наводнени села дървата ще бъдат изцяло безвъзмездни и от хората няма да се желаят пари нито за рязане, нито за превоз. Защо обаче в село Богдан това не е по този начин?

След потопа потърпевшите в селата Каравелово, Богдан и Слатина трябваше да получат гратис дърва за зимата. Показахме ви по какъв начин безплатното коства по 40 лв. за кубик за рязане и превоз. След репортажа ни служебният министър и общината дадоха обещание, че това ще бъде поправено. Връщаме се месец по-късно в село Богдан да проверим спазено ли е обещанието.

„ Плащането става персонално на превозвачите, колкото кажат толкоз - 5 куб. по 50 лева стават 250 лева “, съобщи жителката на селото Ангелина Тодорова.

Безплатен превоз и гратис рязане няма , по този начин ли ?

Не , няма .

„ Казах, че не мога да си ги платя с дребната инвалидна пенсия. Тя е толкоз, колкото би трябвало да платя за дървата “, съобщи жителката на село Богдан Марусия Бочева.

Но нали са безвъзмездни дървата ?

Не са безвъзмездни , тук всичко се заплаща .

Съвсем гратис дърва са получили единици. За bTV от земеделското министерство, обявиха, че целият дървен материал в село Богдан е нарязан от чиновниците на Южноцентралното държавно дружество, а отговорността и превозът да е безвъзмезден, е на Община Карлово.

„ Община Карлово нито е вземала/искала, нито взема/иска, нито ще взема/иска пари от популацията “, обявиха от ведомството.

Кметът на село Богдан отхвърли да отговори на въпросите ни. Така, с цел да имат дърва за Коледа и за цялата зима, за по-голямата част от хората остава само още веднъж да си платят.

Утре хората от наводнените села се събират на митинг с претенции за бистрота при разпределението на средствата, отпуснати от страната за възобновяване след бедствието. Ще упорстват и за укрепването на реките, с цел да са сигурни, че то няма да се повтори.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР