Тема номер 22 се падна за последния 41 въпрос на

...
Тема номер 22 се падна за последния 41 въпрос на
Коментари Харесай

Тема 22 се падна на матурата по български

Тема номер 22 се падна за последния 41 въпрос на матурата по български и литература, който е писане на есе или съчинение. Кой е създателят и творбата обаче, върху които ще се трудят близо 50 000-те зрелостници, ще стане ясно към обяд.

Изпитният вид по традиция бе изтеглен в 5:15 ч. днес в просветното министерство. Тестът бе генериран измежду 11 млн. вероятни комбинации. Началото на матурата за учениците е 8 ч. и продължава 4 астрономически часа. Зрелостниците могат да употребяват писалка, която написа с черен цвят, молив и гума. Всеки от тях би трябвало да има защитна маска за носа и устата, също и транспарантен плик, в който да сложи персоналните си движимости, а по избор и защитни ръкавици. Може да носи персонални средства за стерилизация.

Само двама заболели от COVID-19 дванадесетокласници в цялата страна няма да могат да се явят на изпита. Други 8 са карантнирани, само че те ще могат да се положат изпита - в обособени стаи.

" Знаете, че сме построили видеонаблюдение, което ще бъде в действително време, от център тук в Министерството на образованието и науката, а също по този начин и за първи път във всички 28 районни ръководства по образование също ще има такива центрове. Пожелавам на всички зрелостници триумф, да са спокойни, също на сътрудниците, които са ангажирани с провеждането на държавните зрелостни изпити: Успешна работа! ", съобщи Мария Гайдарова, заместник-министър на образованието.

Повече от 15 000 квестори и до трима родители от всяко учебно заведение ще наблюдават изпита посредством конфигурираните камери. 

 

 

 

 

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР