ТЕЛК е структура на лечебното заведение, към което се разкрива.

...
ТЕЛК е структура на лечебното заведение, към което се разкрива.
Коментари Харесай

Хасан Адемов за скандала с ТЕЛК в Пазарджик: Законът за здравето не се занимава с "конфликт на интереси"

ТЕЛК е конструкция на лечебното заведение, към което се разкрива. В момента има 74 на брой ТЕЛК-ове, които са към държавните и общинските лечебни заведения.

Всеки ТЕЛК има ръководител и минимум двама членове и те са в трудови-правни връзки с шефа на болничното заведение, към която е ТЕЛК-а.

Директорът на болничното заведение подписва контракт с министерство на зравеопазване за разпределяне на финансиране на ТЕЛК-а.

Домусчиев за следствието на Васил Иванов: Крайно време е да спрем наглите разбойници в опазването на здравето!

Това изясни в утринния блок на Нова тв Хасан Адемов - ръководител на обществената комисия, по отношение на следствието в пазарджишката болница.

Думите му са коментар за разкритията на Нова тв по отношение на подправените ТЕЛК решения в болничното заведение в Пазарджик. За тях шефът на лечебното заведение Васил Вълчев получава сигнали от години, само че не подхваща нищо.

ТЕЛК-овете за цялата област се издават от две комисии. И двете са към държавната болница в Пазарджик и са на послушание на шефа Вълчев, както и лекарите в тях.

Оказва се, че ръководителите и на двете комисии са с увреждания и са получили ТЕЛК решения от личните си комисии. Председателят на едната от тях - доктор Снежана Кабаджова, е със 75% увреждане. Имала калцификат в мозъка и не можела да пази равновесие.

Извънредно предписание на Борисов след следствие на Васил Иванов

Пожизнено е ТЕЛК решението и на ръководителя на другата ТЕЛК комисия в лечебното заведение. И то е издадено от личната му комисия. Така, с изключение на заплатата си, доктор Ангел Генов получава 400 лв. инвалидна пенсия.

Неговото увреждане е загуба на слуха - 57%.

Законът за здравето не се занимава с спор на ползи. Това взема решение комисията за спор на ползи, сподели още Адемов.

Ако някой си е разрешил да нарушава текстовете в закона и в случай че има документи с погрешно наличие, има съответните сформира, пред които да дава отговор.

Всички вероятни инспекции ще бъдат осъществени във връзка с болничното заведение в Пазарджик, сподели Адемов.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР